Majdnem másfél millió forintért kelt el egy szendvicskrémes üveg

vegemite, étel
Oakland, CA - December 02, 2016: Grocery store shelf with jars of Vegemite brand Yeast Extract, a thick black Australian food spread made from leftover brewers yeast extract with vegetables and spice
Vágólapra másolva!
Ausztráliában igen népszerű egy szendvicskrém, a Vegemite, amiért vannak, akik olyan szinten rajonganak, hogy több ezer dollárt is képesek kiadni egy-egy ritka üvegért. Egy ritka Vegemite tégelyt például most 6.350 ausztrál dollárért árvereztek el.
Vágólapra másolva!

Júniusban a vállalat ezer darab ezüstből készült Vegemite-üveg replikát bocsátott ki a termékének a 100. évfordulójára. A limitált kiadású, apró tégelyek két méretben voltak elérhetőek: a kisebb (kb. 28 gramm) kiszerelés 160 ausztrál dollárért, a nagyobb (nagyából 82 gramm) pedig 320 ausztrál dollárért volt kapható.

A különlegességek mindössze négy óra alatt keltek el.

A képen az aranyozott Vegemite-üveg replika:

Mindemellett a Vegemite 10 darab aranyozott változatot is gyártott, a fent említett két méretben. Ezeket csak azok tudták sorsoláson megszerezni, akik megvásárolták az ezüst replikák valamelyikét. Az egyik arany tégely azonban a hónapban felkerült eBayre, ahol 44 licit után 6350 ausztrál dollárért vásárolta meg valaki.

A címlapi képünk illusztráció!