Rekord áron eladó egy ház a legelitebb amerikai síparadicsomban

usa,aspen,sí
Aspen Snowmass
Vágólapra másolva!
Aspen nemcsak az Egyesült Államok, de a világ egyik legelitebb síparadicsoma, amely hosszú évek óta a gazdagok kedvenc téli üdülőhelye. Nem meglepő, hogy a városban és térségében csillagászati árakon kelnek el ingatlanok. Most azonban egy olyan otthon került piacra, amely az árával állami rekordot dönthet.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években Aspen térségében több tízmillió dollárért keltek el otthonok, és az amerikai síparadicsomban a jelenlegi rekorder egy 72,5 millió dollárért gazdát cserélt ingatlan.

Most azonban egy közel 3,5 hektáron elterülő birtok megdöntheti ezt a rekordot, ugyanis 105 millió dollárért (kb. 37,5 milliárd forint) árulják. Az eladó egy Terry Taylor nevű iparmágnáshoz köthető cég, amely 2020-ban 32 millió dollárért szerezte meg az ingatlant.

A komplexum két parcellából áll, melyet egy folyó választ el egymástól. Az egyik oldalon található a főépület, míg a másik oldalon egy vendégház és egy gondnokház áll. A birtok két felét egy gyaloghíd köti össze.

A hatalmas birtok összesen nyolc hálószobával rendelkezik, 1709 négyzetméter lakóterületen. A főépület 2014-ben készült el, de azóta alaposan felújították. Az épületben olyan extrák találhatók, mint egy moziszoba, egy borszoba, valamint egy magánszakács számára felszerelt konyha.

Az ingatlan érdekessége, hogy a két parcella külön-külön is piacra került. A főépület ára 72 millió dollár, míg a birtok másik része 33 millió dollárba kerül.

Forrás: Robb Report