Minden eddiginél eredményesebb lehet az üzleti szektorban a Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem (DE) főépülete.
Vágólapra másolva!
A versenyképes működés elősegítésére önálló Compliance Osztályt hozott létre a Debreceni Egyetem, így az intézmény minden eddiginél eredményesebb lehet az üzleti szektorban. A megfelelési rendszer aktualitásait és új kihívásait október 17-én az I. Compliance Konferencián tekinthetik át az oktatásban és az üzleti szektorban érintett szakemberek a Debreceni Egyetemen.
Vágólapra másolva!
I. Compliance Konferencia a Debreceni Egyetemen Forrás: Betüvető 2020-1

A jogi környezet folyamatos változásaihoz a vállalati és az üzleti szektornak is alkalmazkodnia kell, ezért egyre több területen vezetik be a compliance-rendszert, lehetővé téve az eredményesebb működést.

– mondta Dr. Herman Zsuzsanna, a Debreceni Egyetem compliance igazgatója.

Ez a rendszer már nemcsak az Európai Unióban, hanem Magyarországon is elterjedt, így a hazai vállalatok vezetői is fontosnak tartják, hogy alkalmazkodjanak hozzá, versenyképesebbé és átláthatóbbá téve a tevékenységüket. Az igazgató hozzátette: minden cégnek saját érdeke a compliance-elvek alkalmazása, hiszen ellenkező esetben jelentős stratégiai veszteségeket szenvedhetnek el, így például presztízsveszteségek érhetik őket, de akár büntetéseket is kaphatnak.

– hangsúlyozta Herman Zsuzsanna.

Az egyetem partneri hálózata folyamatosan bővül, ezért szükség van arra, hogy itt is megtörténjen az átfogó compliance-rendszer kiépítése, megőrizve ezzel az egyetem értékeit. A Debreceni Egyetem lehet az első olyan felsőoktatási intézmény az országban, amely compliance-kultúra kialakításába kezd a szervezeti egységeinél azért, hogy a jogszabályi és szabályozási változásokhoz szigorúan alkalmazkodva rugalmasabb modellben működhessen.

Az új rendszer bevezetésének másik célja, hogy a Debreceni Egyetem példát mutasson a többi oktatási intézménynek. A compliance-hálózat révén ugyanis erősödhet az intézmény megítélése, hosszú távon versenyképes és sikeres lehet az üzleti szektorban.

A Compliance-rendszer bevezetésének szükségességéről, feltételeiről, eredményeiről konferenciát rendez október 17-én a Debreceni Egyetem. A tanácskozáson a hálózat kiépítésében érintett vállalatok képviselői osztják meg tapasztalataikat a résztvevőkkel, emellett az egyetem is bemutatja céljait, feladatait.

Az eseményen

  • a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság,
  • a Kúria,
  • a Legfőbb Ügyészség,
  • az Állami Számvevőszék,
  • a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft.
  • és a General Electric Magyarország Kft.

képviselői tartanak előadást. A témával kapcsolatban kerekasztal-beszélgetést is szerveznek

  • az OTP Bank Nyrt.,
  • a Magyar Nemzeti Bank,
  • a Magyar Könyvvizsgálói Kamara,
  • a Bosch Kft., a Magyar Ügyvédi Kamara
  • és a Debreceni Egyetem

képviselőinek részvételével.

A konferencia programjáról, az előadókról vagy a megközelíthetőségéről ezen a linken lehet többet megtudni.