Túl kicsi a szendvics, bíróság elé állították a gyorsétteremláncot

Burger King, whopper, hamburger, reklám, usa, egyesül államok
Burger King's vegan Impossible Whopper burger is seen in a store in Sunnyvale, California, United States, on Wednesday, November 20, 2019. A vegan man has sued Burger King, claiming Burger King's Impossible Whoppers are contaminated by meat. Burger King has developed plant-based burger with Impossible Foods. (Photo by Yichuan Cao/NurPhoto) (Photo by Yichuan Cao / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy amerikai bíró elutasította a Burger King beadványát, amelyben annak a keresetnek a semmissé tételét kérte, amelyet azért indítottak a gyorsétterem ellen, mert a Whopper a hirdetéseken jóval nagyobbnak tűnik, mint a valóságban. A felperesek ötmillió dollárt szeretnének kapni a gyorsétteremlánctól.
Vágólapra másolva!

A bíróság döntése szerint tehát a Burger King nem ússza meg az eljárást, meg kell védenie magát azzal a váddal szemben, hogy a reklám és a valóság között akkora a különbség, hogy az már szerződésszegésnek számít.

A csoportos pert elindító vásárlók szerint a gyorsétteremlánc plakátjain az összetevők kilógnak a buciból, és úgy tűnik, mintha az 35 százalékkal, a benne lévő hús pedig több mint kétszer nagyobb lenne a valóságosnál.

Amerikai vásárlók bíróság elé citálták a Burger Kinget, mivel a valóságban kisebb a Whopper szendvics, mint amekkorának a reklámokon látszik Forrás: NurPhoto via AFP/Yichuan Cao/NurPhoto/Yichuan Cao

A Restaurant Brands International tulajdonában lévő Burger King szerint azonban nem szükséges pontosan ugyanolyan hamburgert felszolgálniuk, mint ami a hirdetésen látható. A bíróság döntése szerint a vásárlók gondatlanság és jogcím nélküli gazdagodás ügyében is perelhetik a láncot - írja a Világgazdaság.

Ugyanakkor szemben az üzletekben található plakátokkal, a bíróság a tévé- és online reklámok alapján indított eljárást megszüntette, mondván, azok nem utaltak a burgerek méretére.

További részleteket ide kattintva olvashat a témában.