Kiderült, hogy melyik országban a legdrágább Taylor Swift-koncertre menni

Taylor Swift 'The Eras Tour' Concert songwriter performer stage performs live american stars american singer international celebrity international singer showbiz eras tour Horizontal CONCERT SINGER MUSIC POP MUSIC ENTERTAINMENT
Taylor Swift a teleházas texasi koncertjén idén márciusban
Vágólapra másolva!
Még a Taylor Swift koncertjegyek is azt bizonyítják, hogy Svájc az egyik legdrágább ország az egész világon. Az amerikai énekesnő turnéján ugyanis a legolcsóbb svájci koncertjegyek csaknem négyszer annyiba kerülnek, mint a varsói fellépésre szóló jegyek.
Vágólapra másolva!

Svájc ismért rászolgált a hírére a világ egyik legdrágább országaként: Most az NZZ am Sonntag című svájci lap írta meg, hogy meglehetősen sokba kerülnek a jegyek Taylor Swift koncertjére az országban.

Az amerikai énekesnő Eras Tour nevű koncertsorozata idén márciusban kezdődött, és várhatóan 2024 augusztusáig tart majd. Az előrejelzések szerint ez lesz az első olyan turné, amely több mint 1 milliárd dolláros bevételt hoz majd a jegyeladásokból, az ajándéktárgyakból, valamint a szponzorációból, és úgy tűnik, van alapja azoknak a számításoknak is, melyek szerint Swift koncerjei, illetve Beyoncé fellépései valóban mérhetőhen hatnak egy-egy ország makrogazdasági adatainak alakulására.

Swift több európai országban is fellép, és a svájci lap hangsúlyozta, hogy az alpesi államban a legolcsóbb jegyek is 167,5 svájci frankba, vagyis több mint 68 ezer forintba kerülnek.

Ez csaknem négyszerese a varsói koncertre elérhető legolcsóbb jegyek árának.

Az eredmény azonban nem meglepő, tekintve, hogy évről évre jelennek meg a kutatások, melyek szerint Svájc tartósan a világ egyik legdrágább országa. A híres Big Mac index szerint például a McDonald's szendvicsének ára Svájcban 7,26 dollár, ami 35,4 százalékkal magasabb az amerikai árnál.

Emellett a Mercer 2023-as megélhetési indexe szerint Zürich és Genf a harmadik és a negyedik helyen áll a világ legdrágább városainak ranglistáján – Hongkong és Szingapúr után.

Az NZZ am Sonntag azonban hangsúlyozta, hogy a magas ár sem tartja vissza a rajongókat a jegyvásárlástól. Ennek egyik oka, hogy Svájcban a magas árak mellett a fizetések is magasak (a medián havi fizetés 6665 frank), de az is fontos tényező, hogy Swift rajongói kisebb vagyonokat is hajlandóak kifizetni azért, hogy minél többször lássák fellépni a sztárt.

Forrás: Business Insider