Ez most New York legdrágább albérlete

New York City, Edge, kilátóterasz, Manhattan
NEW YORK, NY - JUN 20: Aerial View of New York City from The Edge Observation Deck at Hudson Yards, as seen on Jun 20, 2021.
Vágólapra másolva!
New York City híres arról, hogy nagyon drága a lakhatás a városban, és sokan küszködnek a bérleti díjak megfizetésével. Ez azonban nem tántorítja el azokat a gazdagokat, akik havonta egész vagyonokat adnak ki a különleges luxuslakásokért. Most új rekord született a New York-i ingatlanpiacon.
Vágólapra másolva!

A New York-i lakhatási költségek híresen magasak, a városban a lakásbérlők átlagosan havi 4650 dollárt (több mint 1,5 millió forint) fizetnek az ingatlanokért. Vannak azonban olyan gazdagok, akik minden hónapban egész vagyonokat adnak ki azért, hogy különleges luxuslakásokban éljenek.

Most a Hudson Square közelében található, 100 Vandam nevű épület legújabb bérlője rekordot is döntött a metropolisz ingatlanpiacán. Valaki ugyanis kész volt havi 125 ezer dollárért, vagyis nagyjából 44,22 millió forintért, kibérelni egy duplex luxuslakást. Ráadásul a beszámolók szerint a bérlő még aznap ajánlatot tett, amikor megmutatták neki az ingatlant.

Az otthon a 25 emeletes épület 20. és 21. emeletén található, és hat hálószobával, illetve hét fürdőszobával rendelkezik. Az egység minden helyiségéből panorámás kilátás nyílik a városra. Emellett a 362 négyzetméter lakóterületű lakáshoz a városban szokatlanul nagy privát tetőterasz is tartozik.

A lakást egyébként tavaly 35 millió dollárért eladásra kínálták, ám 124 nap után törölték a hirdetést. A 100 Vandam épület eredetileg 1888-ban épült, és elektromos állomásként, illetve nyomdaként működött az évek során, mielőtt lakóépületté alakították.

Forrás: Architectural Digest, New York Post