Riasztott az MVM, vegye komolyan figyelmeztetésüket a földgázszámlákról

csaló, átverés, gazdagság, csalás, pénz, hazug, illusztráció, címlapkép
Bad news on screen. Confused frustrated young latin lady cover face with palm turn away from cell seeing important call missed. Desperate millennial woman get message on phone about dismissal from job
Vágólapra másolva!
Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis online földgázszámla-értesítőket kaptak. Felelős energiaszolgáltatóként ügyfeleink védelmét szem előtt tartva továbbra is kérjük, hogy a kapott számlaértesítőket nézzék meg figyelmesen. A megtévesztő, adathalász levelek felismerhetők, ezzel kapcsolatban ügyfeleink minden szükséges tájékoztatást megtalálnak erre a célra létrehozott weboldalunkon: https://www.mvmnext.hu/adathalaszat - áll a vállalat által kiadott közleményben.
Vágólapra másolva!

A csalók az utóbbi időben jellemzően nem magyar e-mail címekről online földgázszámla-értesítőket küldenek valótlan előzményre (például hibás előző számlára) hivatkozva, amelyen a befizetési információknál az ügyfelet hamis, adathalász oldalra irányítják.

A számlák gyakran tartalmaznak helyesírási hibákat, valamint magyartalan mondatokat.

A legfrissebb adathalász levelekben szerepel az alábbi példa:

„A fennmaradó összeget a hónap végétől kérjük befizetni, a legutóbbi számlájában hiba lépett fel, ezért a fennmaradó összeget be kell fizetnie a számlák megfelelő folytatásához a következő szakaszokban"

Az MVM felhívja ügyfelei figyelmét, hogy az MVM Next által küldött online számlaértesítők feladója minden esetben az MVM Next online ügyfélszolgálat (ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu), valamint a Befizetem bankkártyával felirat, azaz a befizetéshez vezető hivatkozás mellett pedig gázszámlánál mindig a https://mvmnext.hu/foldgaz... kezdetű link jelenik meg.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 fizkes/Shutterstock. No use without permission./Fizkes

Az email-ben érkező elektronikus számlákon, vagy számlaértesítőkön emellett minden esetben szerepel az MVM Next-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg az átutaláshoz szükséges adatok is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).

Az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérik, hogy adják meg bankkártya adataikat, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni.

Az MVM Next elhatárolódik minden, nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik az illetékes hatóságokkal

- írják.

Kérik az ügyfeleiket, ha bármilyen gyanús magatartást észlelnek, haladéktalanul továbbítsák a megkeresést az adathalasz@mvm.hu email címre vagy jelezzék az ügyfélszolgálat +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámán.