Csak 50 millió dolláros árengedménnyel tudtak eladni egy kaliforniai kastélyt

Család, Legszívesebben a sztárok szomszédságában élnéd le az életed? Költözz ide!, otthon, lakás, sztár, Malibu
Vágólapra másolva!
Még tavaly márciusban került piacra egy különleges luxuskastély Kaliforniában, amelyért döbbenetesen magas összeget, közel 75 millió dollárt kértek. Az ingatlan azonban ilyen áron senkinek nem kellett, és a sorozatos árcsökkentések után végül a napokban összesen 50 millió dolláros árengedménnyel kelt el.
Vágólapra másolva!

Egy Ausztráliából származó építész tervezte a Kaizen névre keresztelt, különleges kivitelezésű kastélyt, amely még tavaly márciusban került piacra. A kaliforniai Malibu sziklás partjainál található ingatlant akkor 74,8 millió dollárért (mai árfolyamon kb. 26,3 milliárd forint) hirdették meg, azonban ilyen magas áron nem volt rá kereslet.

Az elmúlt hónapokban aztán többször csökkentették az árat, és végül 26,5 millió dollárért (kb. 9,3 milliárd forint), vagyis közel 50 millió dolláros árengedménnyel kelt el. Az üzletet hétfőn zárták le.

Az 1858 négyzetméter lakóterületű palotát tervező Kris Halliday elmondta, kissé csalódott az üzlet miatt. Az MKH Developments ingatlanfejlesztési céget vezető férfi korábban egy évtizeden át Kanadában tervezett luxusingatlanokat, majd Malibuban kezdett dolgozni. 2018-ban 5,4 millió dollárt fizetett az üres telekért, ahol elkezdte megépíteni a Kaizent.

Az épület egyik különlegessége a 7570 literes akvárium, miközben az otthon hat hálószobájának mindegyike saját terasszal rendelkezik, a nappali pedig egy 29 méteres végtelenített medencére néz.

A Mansion Global által idézett szakértők szerint két alapvető oka volt annak, hogy a Kaizen ilyen sokáig állt a piacon vevő nélkül, és hogy végül csak ilyen hatalmas árengedménnyel lehetett eladni.

Az egyik ok, hogy pont olyan időszakban került piacra, amikor a kaliforniai luxusingatlanok piaca gyengélkedni kezdett, és általános áresés volt tapasztalható. Vagyis a potenciális vevők inkább kivártak az ilyen értékű vásárlásokkal. A másik ok, hogy az ingatlan Malibu olyan területén található, amely messze van a térség legfelkapottabb övezeteitől. Vagyis sok érdeklődő úgy érezhette, hogy a ház elhelyezkedése nem indokol ilyen hatalmas vételárat.