1953-as árakkal ünneplik, hogy Las Vegas idén 70 éve az esküvők fővárosa

Las Vegas története  America Arrival City Colour Geography Illuminated Sign Las Vegas Light Light Effect Lighting Multicoloured Neon Nevada Night Nightlife North America Outdoors Shop Sign Sign Urban Scene Usa Welcome Welcome Sign Square Horizontal
USA Nevada Las Vegas, neon 'welcome' sign (Photo by Angelo Cavalli / AGF / Photononstop via AFP)
Vágólapra másolva!
Idén 70 éve jelent meg egy újságcikk, amely úgy jellemezte Las Vegast mint az esküvők globális fővárosa. Innen számolják a város esküvőturizmusának felívelését, amely máig tart. Az évfordulóra pedig a helyi kápolnák is készülnek, az egyik például 1953-as árért kínál esküvői csomagot az első 70 párnak.
Vágólapra másolva!

1953-ban a London Daily Herald című lap hosszú cikket közölt Las Vegasról, amelyben úgy jellemezték a nevadai várost mint „a világ esküvőfővárosa". Innen számolják a vegasi esküvőturizmus felívelését, amely máig tart. Az évfordulót pedig különleges programokkal és akciókkal ünneplik a helyi kápolnák.

A Chapel of Flowers nevű kápolna például 1953-as áron, mindössze 15 dollárért (kb. 5500 forint) kínál teljes esküvői csomagot az első 70 jelentkező párnak.

A csomag része a ceremónia, egy tízperces fotózás (öt darab fényképpel), esküvői csokor és gomblyukdísz a vőlegénynek, valamint az esemény élő közvetítése.

Las Vegas idén 70 éve lett "a világ esküvő fővárosa" Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Hubert Boesl

A csomag máskor is elérhető a kápolnában, ám normál esetben 500 dollárba kerül. Az évforduló alkalmával azonban a vezetőség úgy döntött, 70 évvel ezelőtti árat kínálnak az érkezési sorrendben első 70 párnak. A kedvezményes ár azonban nem tartalmazza az anyakönyvvezető 70 dolláros díját.

Las Vegasban idén más helyszínek is évfordulós kedvezményekkel jelentkeznek. A Little Neon Chapel nevű kápolna például

szeptember 30-ig csupán 470 dollárért kínál Elvis témájú esküvőt, ahol az anyakönyvvezető Elvis Presleynek öltözve adja össze a párt.

Emellett 700 dollárért lehet összeházasodni a híres The Strat Hotel, Casino & Tower tetőteraszán. A csomagnak itt része pezsgőkóstolás is. Ez az akció december 30-ig elérhető.

A Las Vegas-i esküvők évtizedek óta töretlen népszerűségét mutatja, hogy

Nevada 2021-ben az Egyesült Államok legmagasabb házassági rátájával bíró állama volt.

A mostani árengedmények pedig azért is szimbolikusak, mert – miként arról az Origo is beszámolt – az USA-ban az elmúlt években jelentősen megemelkedtek az esküvői költségek. Olyannyira, hogy sok fiatal inkább el is halasztja az esküvőt, mert egyszerűen túl drága lenne megszervezni az eseményt.

Forrás: CNBC