Újabb óriásberuházás érkezik Magyarországra

Jiecang Linear Motion Technology Co. Ltd
Jiecang Linear Motion Technology Co. Ltd
Vágólapra másolva!
Gyárat alapít Kaposváron a lineáris hidraulikus szerkezetek előállításával foglalkozó kínai Jiecang Linear Motion Technology Co. Ltd. - jelentették be a cég vezetői hétfőn a somogyi vármegyeszékhelyen, a projektet bemutató sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Az üzem a tervek szerint több mint 60 millió euróból (mintegy 23 milliárd forint) épül meg, a jövő év végéig megkezdi tevékenységét,

egyidejűleg ez lesz a kínai cég európai logisztikai központja is.

Szun Hunkuang (Sun Honguang) a magyarországi projekt vezetője elmondta, a beruházást két ütemben valósítják meg. Éves szinten 80 millió eurós árbevételt terveznek, több mint 200 munkahelyet teremtve - tette hozzá.

A projektvezető elmondta, hogy a beruházó vállalatot 2000-ben alapították, és 2018-tól tőzsdei szereplő. Fő profilja a lineáris mozgatást elősegítő termékek fejlesztése, gyártása és értékesítése. A cég termékei okos irodai és egészségügyi ápolási berendezésekhez, házakhoz, ipari automatizációhoz nyújtanak lineáris mozgatóerőt. Tájékoztatása szerint a Jiecang Linear Motion tavaly 450 millió eurós árbevételt ért el.

A Jiecang Linear Motion Technology Co. Ltd magyarországi gyárat hoz létre Forrás: Youtube

Hu Zsencsang (Hu Renchang), a Jiecang Linear Motion elnöke arról beszélt, hogy az európai piacban óriási növekedési potenciált látnak, és miután Magyarország a kontinens közpén helyezkedik el jó közlekedési lehetőségekkel, ezért alapítanak itt gyárat az Egyesült Államok és Malajzia után.
Kiemelte, hogy cége tiszteli a helyi kultúrát, szabályokat, és sokat fektet környezetvédelmi fejlesztésekbe, ami miatt már elismerésben részesült az amerikai és a maláj kormány részéről is. Az elnök köszönetet mondott Kaposvár és a cégének székhelye, Hszincsang város polgármesterének is az új projekt támogatásáért.

Hszincsang polgármestere, Vang Csicsou arról számolt be, hogy városa költségvetésének 4 százalékát fordítják fejlesztésre, kutatásra, és nagy hangsúlyt fektetnek az iparosításra is. Több mint 16 tőzsdén szereplő vállalat működik a településükön. Egyik "legjelesebb" közöttük a több mint 3 ezer alkalmazottal rendelkező Jiecang Linear Motion, amely az új magyar gyárában évente 500 ezer okos irodai mozgatórendszert és 150 ezer darab egészségügyi mozgatási rendszert tervez gyártani.

- fogalmazott.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere ünnepnek nevezte a város gyarapodását szolgáló új beruházást. Emlékeztetett arra, településének egyik fontos célkitűzése, hogy mindenki dolgozhasson aki akar, és kapjon annyi fizetést, amennyiből jól meg tud élni. Ezért indították el a 21. század újraiparosítási programját, két fő ágazatot, az élelmiszergazdagságot és a gépipart kiemelve - jegyezte meg.

Elmondta: a város 170 hektáron elterülő Északi Ipari Parkjának első "fecskéje" lesz a kínai cég 10 hektáron elterülő új beruházása. Minden segítséget meg fognak kapni, hogy a következő év vége felé már a szalagot vághassák át - ígérte.

Kaposvár első embere kitért arra, hogy a 420 ezer lakosú Hszincsang Kína legdinamikusabban fejlődő térségének városa, amelynek polgármesterével megállapodtak, hogy a két település között szoros együttműködés indul gazdasági és egyéb téren is. Szita Károly köszönetet mondott a magyar kormánynak is, hogy támogatja a kínai beruházást.