50 ezer forintjába került egy házaspárnak a reptéren a tévesen letöltött két beszállókártya

Ryanair, sorban állás
Vágólapra másolva!
Ruth Jaffe és mozgássérült férje, Peter, rossz beszállókártyát töltöttek le, így véletlenül az induló járat helyett a visszaútra jelentkeztek be a brit Stansted repülőtéren. A Ryanair 110 fontot (kb. 50 ezer forint) számolt fel a hiba miatt az idős házaspárnak.
Vágólapra másolva!

A nyugat-londoni Ealingből származó 79 éves Ruth és a 80 éves férje, Peter Jaffe, pénteken a Stansted-reptérről indultak Franciaországba. A beszállás előtt azonban kiderült, hogy rossz beszállókártyákat töltöttek le, így a Ryanair 110 fontot (körülbelül 50 ezer forintot) számolt fel nekik. Az idős nő a Guardiannak beszámolt arról, hogy a Ryanair honlapját nagyon zavarosnak találta, így nem tudta, hogy a visszaútra vonatkozó beszállókártyákat nyomtatta ki.

Az idős pár végül kénytelen volt kifizetni a díjat ahhoz, hogy felülhessenek a járatra.

A képen a Ryanair légitársaság egyik repülőgépe Forrás: AFP/Andreas Arnold

A felháborodott házaspár a közösségi oldalukon osztották meg történetüket, amit több mint 13 millióan tekintettek meg. A felháborodás ellenére a Ryanair nem ajánlott fel visszatérítést Ruth és Peter Jaffe-nak.

Nem ez volt az első, hogy elégedetlenségüket fejezték ki az utasok a fent említett légitársasággal kapcsolatban. Egy hónappal ezelőtt a Ryanair egyik poggyászkezelőjét videón rögzítették, ahogy drága hangszereket erővel dobál a futószalagra. Néhány éve pedig azért indult vizsgálat a légitársaság ellen, mert több esetben is Budapesten hagyta a Kanári-szigetekre tartó utasok csomagjait.