Eladó Grace Kelly egykori kedvenc nyaralója

90 éve született Grace Kelly, a színésznőből lett hercegné
Vágólapra másolva!
Most bárki megvásárolhatja azt a villát, amely egykor Grace Kelly kedvenc üdülőhelye volt. A francia Riviérán található ingatlanért azonban közel 12 millió eurót kérnek.
Vágólapra másolva!

A Les Moulins du Villars néven ismert villa egy 2 hektáros telken fekszik a francia Riviérán egy Gilette nevű faluban, amely Nizza és Monaco között található. A lenyűgöző birtok egykor Grace Kelly kedvenc üdülőhelye volt, és most 11,5 millió euróért (közel 4,4 milliárd forint) került piacra.

Az Oscar-díjas színésznőt és monacói hercegnét részben a helyi sajtok varázsolták el, amikor a lányával, Karolina hercegnővel 1980-ban elutazott a történelmi villába. Kelly aztán barátságot is kötött az ingatlan tulajdonosaival, és később egyedül is gyakran visszautazott a házba az 1982-es halála előtt. Kelly két szobrot is adományozott a tulajdonosoknak, melyek ma is láthatók az épületben.

A ház egyébként eredetileg a 14. században olívaolaj- és lisztmalomként épült, majd az 1970-es évek végén Jean Fernand Joseph Gouin de Roumilly gróf luxusotthonná alakította át. A legutóbbi tulajdonosok 2006-ban szerezték meg a villát, és alaposan fel is újították a főépületet.

A négyszintes ház teljes lakóterülete nagyjából 557 négyzetméter, és hét hálószoba, illetve a szinteket összekötő lift is található benne.

Az olaj- és ciprusfákkal tarkított kertben kialakítottak egy végtelenített hatású medencét, két veteményeskertet, egy üvegházat, egy edzőtermet, valamint egy teniszpályát is. Utóbbi helikopterleszállóként is funkcionál. A birtok további különlegessége, hogy található rajta egy felújított római kori rom, amely ma rendezvénytérként szolgál.

Forrás: Robb Report