Még át sem adták, de már elkelt Dubaj legdrágább lakása

városok, galéria, Dubai,-,Amazing,City,Center,Skyline,With,Luxury,Skyscrapers,,United Dubai - amazing city center skyline with luxury skyscrapers, United Arab Emirates
Dubai - amazing city center skyline with luxury skyscrapers, United Arab Emirates
Vágólapra másolva!
Még át sem adták, de már rekord árat fizetett valaki azért a dubaji penthouse luxusingatlanért, amely ezzel a város legdrágább lakása lett.
Vágólapra másolva!

A még fejlesztés alatt álló Jumeirah Marsa Al Arab üdülőhely rezidenciájában található az a penthouse lakás, amelyet még át sem adtak, de valaki már 115 millió dollárt (kb. 41,3 milliárd forint) fizetett érte.

Ez új rekordnak számított a dubaji ingatlanpiacon a lakások körében.

A fejlesztés mögött a Jumeirah Group áll, amely elsősorban a helyi luxusszállodáiról ismert. A vállalat az épületben emellett eladott három másik penthouse, illetve további 17 luxuslakást is. A cég nem nevezte meg a vevőt.

A közel 2510 négyzetméter lakóterülettel rendelkező otthon 1208 négyzetméter kültéri területtel is bír. Emellett tartozik hozzá saját medence, valamint 360 fokos panorámás kilátás az óceánra.

A Jumeirah Marsa Al Arab egy félsziget csúcsán található. A Shaun Killa építész által tervezett épület

egy hatalmas jachtra emlékeztet, melynek orrát lépcsőzetes szintek alkotják.

Az üdülőhely várhatóan az év végén nyílik meg.

Noha a most eladott lakás a saját kategóriájában csúcsot döntött, összességében nem ez a legdrágább dubaji ingatlan a piacon. Az abszolút listavezető egy fényűző kastély, amelyben a 24 karátos arany pezsgőfürdő mellett korallzátony-akvárium, valamint 160 márványoszlop található. Ezért több mint 204 millió dollárnak megfelelő összeget kérnek.

Forrás: Mansion Global