Sokan használják az Árfigyelőt

vásárlás, bolt, önkiszolgáló kassza, kassza, fizetés, bolt, illusztráció
Hand of a man at self-service checkout in supermarket.
Vágólapra másolva!
Alig egy hónap alatt több mint 6 millióan értesülhettek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online Árfigyelő rendszerről – tárta fel a Pulzus Kutató felmérése, ami a Napi.hu megbízásából készült.
Vágólapra másolva!

Az 1000 fő, 18 év feletti válaszadó megkérdezésével elvégzett kutatás szerint a válaszadók háromnegyede ismeri az Árfigyelő oldalt, 15 százalékuk pedig használja is azt – derül ki a Gazdasági Versenyhivatal közleményéből.

Ez megerősíti, hogy az egyedi látogatók száma, a július elsejei indulás óta már meghaladja a 910 ezret.

Mindemellett az Árfigyelő eredményesen járul hozzá az árak csökkentéséhez a figyelt 62 termékkategóriában, ami segíti az infláció letörését.

Alig egy hónap alatt több mint 6 millióan értesülhettek a Gazdasági Versenyhivatal által működtetett online Árfigyelő rendszerről Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az eddigi eredményeket tovább erősítheti, hogy a következő hetekben várható több olyan fejlesztés élesítése, amelyek még hatékonyabbá tehetik az Árfigyelő rendszer működését. A jövőben így szabadon összeállítható és elmenthető bevásárló lista és kalkulátor is segíti majd a fogyasztókat.

A felhasználói igényeknek megfelelően fejlesztjük a megjelenítés, illetve a szolgáltatás térképes funkcióját is.

Ezzel párhuzamosan, a fogyasztói igényeknek megfelelően hamarosan tovább bővülhet a rendszerben szereplő termékek köre is – közölte a GVH.