Veszélyes lehet egy YouTuberek által reklámozott energiaital

Energiaital, túlfogyasztát, fiatalok körében
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Főleg a gyermekek körében tett szert hatalmas népszerűségre egy YouTuberek által reklámozott energiaital, ami veszélyt jelenthet a fiatal követőkre. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal jelenleg vizsgálja a terméket.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai szenátor vizsgálatot kezdeményezett az ország Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalánál egy népszerű energiaitallal kapcsolatban. A készítmény Logan Paul-hoz köthető, aki bokszolókarrierbe kezdett a videógyártás mellett, valamint egy KSI nevű tartalomelőállítóhoz. Ők ketten népszerűsítik a Prime nevű italmárkát, ami hatalmas népszerűségre tett szert az influenszerek fiatal követőinek körében.

A YouTube két ismert sztárja által reklámozott ital azonnali szenzációnak számított, amikor tavaly piacra került, mivel kígyózó sorokban álltak a rajongók a boltokban, hogy megkaparintsák a terméket.

A képen a Prime energiaital:

Az egészségügyi szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy a cukrot nem tartalmazó, vegán energiaital közel két Red Bullnak megfelelő koffeint tartalmaz, ami veszélyes lehet a fiatal fogyasztók számára. A magas koffeintartalom miatt számos országban, például az Egyesült Királyságban és Ausztráliában, az iskolák betiltották az italokat.

A vállalat szóvivői azzal védekeztek, hogy a termékeken egyértelműen feltüntetik, hogy 18 éven aluliak számára nem ajánlott az ital fogyasztása. Emellett a Prime Hydration sportital termék egyáltalán nem tartalmaz koffeint. Az illetékes amerikai hatóság jelenleg vizsgálja a két influenszer által reklámozott termékeket.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.