Szemétből kivett hasábburgonyát adott el vendégeinek az egyik gyorsétterem alkalmazottja

sült krumpli
Vágólapra másolva!
Egy dél-karolinai Burger King étterem alkalmazottja állítólag a szemetesből kihalászott sült krumplit szolgált fel a vendégeknek. Emiatt akár 20 évnyi börtönbüntetésre is számíthat.
Vágólapra másolva!

A helyi rendőrség letartóztatta a 176-os főúton, a Duncan Bypassnál található Burger King egyik helyettes vezetőjét, miután azzal vádolták meg, hogy szemétbe dobott, fogyasztásra már nem megfelelő hasábburgonyát szolgált fel a vendégeknek - számolt be az esetről a FOX Carolina. A 39 éves Jaime Christine Majort emberi fogyasztásra szánt élelmiszerrel való visszaéléssel vádolják.

A szennyezett sült krumpli elfogyasztása mérgezést okozhat (képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Néhány napja bejelentés futott be a rendőrségre ebből az étteremből, arról, hogy a személyzet egyik tagja állítólag a szemetesbe dobott sült krumplit szolgálta fel a vendégeknek. Értesülések szerint

az történt, hogy Major először a kukába dobta a sült krumplit, majd ismét berakta a forró olajos edénybe a többi, frissen kisütött adag közé.

"Ez az eljárásmód egyáltalán nem összeegyeztethető a cég minőségi ételek és szolgáltatások iránti elkötelezettségével, és az itt nyújtott kivételes vendégélmény megteremtésével" - nyilatkozta a Burger King szóvivője a FOX Businessnek. "Az étterem franchise-tulajdonosa együttműködik a helyi hatóságokkal, és a megállapítások alapján megteszi a megfelelő lépéseket."

Major július 17-én került az Union Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe, és 20.000 dolláros óvadékot szabtak ki rá. Két nappal később azonban már szabadon engedték.

A dél-karolinai törvények szerint az emberi felhasználásra szánt gyógyszerrel vagy élelmiszerrel való rosszindulatú manipulálás azzal a szándékkal, hogy az egy személynek testi sérülést okozzon, bűncselekménynek minősül.

Ha elítélik, az éttermi alkalmazott akár 20 év börtönbüntetésre is számíthat.

A szennyezett élelmiszer elfogyasztása mérgezést, súlyosabb esetben akár halált is okozhat. Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) szerint az ételmérgezés tünetei közé tartozhat a hasmenés, a gyomorfájás vagy görcsök, a hányinger, a hányás és a láz. A CDC becslése szerint évente nagyjából 48 millió ember betegszik meg, 128.000 kerül kórházba és 3.000 hal meg élelmiszer eredetű megbetegedések következtében.

Forrás: Fox Business