Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fél évszázad után most eladó egy hatalmas óceánparti birtok

Long Island
Vágólapra másolva!
Long Island egy kis településén található egy összesen közel fél hektáron elterülő óceánparti birtok, illetve a hozzá tartozó több mint 100 éves ház. Az ingatlan most 50 év után piacra került.
Vágólapra másolva!

A New York-i Long Island Quogue nevű településén található egy közel fél hektáros óceánparti telek, illetve a rajta álló impozáns ház, melyet 1910-ben építettek. A birtokot az úgynevezett Kennedune házcsoport részeként építették, amely a gazdag Kennedy család egykori ingatlanegyüttese volt a térségben – a család csak névrokona az egykori amerikai elnök családjának. A különös névadás egyébként nem egyedüli a régióban, a Fordok hasonló kreativitással Fordune-nak nevezték el a szintén Long Islanden található birtokukat.

Végül a Kennedy család egyik idősebb tagja, egy gyógyszergyár vezetője, eladta a házat David Margolis iparmágnásnak, a Colt Industries vezetőjének. Az ingatlan Margolis 2008-as halála óta az örököseinek tulajdonában állt – írja a Dirt.com.

A több mint 100 éves ház most 50 év után először került nyílt piacra, 13,75 millió dollárért (kb. 4,7 milliárd forint). Az ingatlan lakóterülete 372 négyzetméter, és a ház 84 méter hosszú közvetlen óceánparti területtel rendelkezik. A nyaralóban hat hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba található.

A 20. század elején népszerű angol-francia vidéki stílusban épült ház számos elegáns, korhű elemet őriz, beleértve például az étkezőbe vezető nagy francia ajtókat.

A birtok gondozott udvarán kialakítottak medencét, teniszpályát, szabadtéri konyhát, valamint zöldségeskertet is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről