Eladó egy varázslatos tóparti nyaraló

New York, tó
Vágólapra másolva!
A New York államban található Loon-tó egykor a New York-i gazdagok egyik kedvenc üdülőhelye volt. Most a tó partján eladó egy igazi ékszerdoboznak számító nyaraló, melyet még a 20. század elején építettek.
Vágólapra másolva!

Az Adirondack-hegység annak idején sok gazdag New York-i számára volt a legkedveltebb nyári üdülőhely. Ez még azokban a nyugodt időkben volt, amikor a családok egész nyárra elhagyhatták a várost, és egy hűvös tó mellett tölthették a nyarat. A mai rohanó élet miatt kevésbé népszerű ez a terület, részben azért, mert túlságosan messze van a várostól, és a New York-i elit inkább közelebbi pihenőhelyeket választ.

Mary Chase vállalkozó és férje, Ferd a 19. század utolsó éveiben adott megbízást az eredetileg 10 hektáron elterülő üdülőhely megépítésére a Loon-tó körül. Ma a Happy Days az egyetlen megmaradt házikó, amely még mindig az eredeti, élénk színeket viseli, amelyeket maga Mary választott hozzá.

Megmaradtak a különleges részletek, mint például a négy különböző mintára vágott zsindelyek, a tetszetős kupola és egy festői gyaloghíd, amely a verandát egy apró szigettel köti össze, ahol egy kis pavilon áll, törmelékkő alapokkal – írja a Dirt.com.

A 178 négyzetméteres ház három hálószobát és két és fél fürdőszobát foglal magában. A beltéri hangulat egyedi ötvözete a klasszikus és a modern hangulatnak.

Az ingatlan még egy extra telket is tartalmaz építési joggal, amely végtelen lehetőségeket kínál a bővítésre. A 2185 négyzetméteres telken fekvő házat most 1,395 millió dollárért (kb. 471,5 millió forint lehet megvásárolni.