Egy fészerben talált tervrajz alapján állították helyre ezt a különleges faházat

faház kabin woods elbújva búvóhely csend erdei ház faház
Jólesik néha elbújni, megpihenni, csendben lenni.
Vágólapra másolva!
Egy véletlen felfedezésnek köszönhető, hogy visszakapta eredeti formáját ez a különleges nyaraló. A New York közelében található ház most eladó, az építészeti egyediségeket kedvelők nagy örömére.
Vágólapra másolva!

Andrew Geller egy amerikai ipari formatervező volt, aki a munkája mellett szinte mellékállásként tervezett különleges, szoborszerű nyaralókat, főként az 1960-as években. Az egyedi tervei Long Island keleti végén épültek meg, és az egyedi formáik miatt könnyen beazonosíthatók voltak.

Sajnálatos módon az évtizedek során Geller házait vagy lebontották, vagy a felismerhetetlenségig átalakították, így alig maradt meg néhány az eredeti épületek közül. Hasonló sorsra jutott az első tulajdonosokról elnevezett Antler House is, melyet teljesen átformáltak.

Az 1968-ban épült és a New York-i East Hamptonban található háznak azonban különös története van. 2013-ban ugyanis a jelenlegi tulajdonosokhoz, Chris Fisher filmrendezőhöz és Blair Moritz tervezőhöz került az ingatlan. A házaspár ezután egy fészer romjai között mesébe illő felfedezésre bukkant, megtalálták az épület eredeti tervrajzait.

Ezt követően megbízták Forrest Frazier építészt, hogy az Antler House-t a lehető legpontosabban állítsa vissza az eredeti állapotába. Közben az egykori nyaralóházat teljesen korszerűsítették, és felszerelték a legmodernebb berendezésekkel. A munkálatok során még Andrew Geller unokája is segített, és az átalakítás olyan jól sikerült, hogy 2020-ban díjat is nyert – írja a Dirt.com.

A 121 négyzetméter lakóterületű, szokatlan geometriai formákkal rendelkező épületben még a szobák elrendezése is különös. A megszokottól eltérően ugyanis a hálószobák a földszinten találhatók, míg a közös helyiségek az emeleten kaptak helyet. A legutóbbi felújítás során a házat egy tágas terasszal egészítették ki.

Az ingatlan most ismét eladó, és a tulajdonosok 2,7 millió dollárt (kb. 945 millió forint) kérnek az építészeti különlegességért.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.