Közel 2 milliárd dolláros együttműködést kötött a Vitesco

A Vitesco Technologies debreceni gyára
Vágólapra másolva!
A Vitesco Technologies és a világ egyik meghatározó félvezető-beszállítója, az amerikai onsemi hosszútávú, szilícium-karbid (SiC) technológia szállításáról és SiC kapacitásbővítési beruházásról szóló megállapodást írt alá.
Vágólapra másolva!

A Vitesco Technologies, a fenntartható mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák vezető nemzetközi gyártója és a világ egyik meghatározó félvezető-beszállítója, az amerikai onsemi bejelentette, hogy

10 éves hosszútávú ellátási megállapodást kötött 1,9 milliárd dollár (1,75 milliárd euró) értékben szilícium-karbid (SiC) rendszerekről,

hogy lehetővé tegye a Vitesco Technologies számára a villamosítási technológiák terén a markáns növekedést.

Továbbá a Vitesco Technologies 250 millió dolláros (230 millió eurós) beruházást biztosít az onsemi számára a szilícium-karbid kristálynövesztéshez, a félvezető lapka gyártáshoz, valamint az epitaxiához szükséges új berendezések beszerzéséhez, a SiC-kapacitáshoz való hozzáférés biztosítása érdekében. A fent említettek támogatják azt a törekvést, hogy a Vitesco Technologies kielégítse az egyre növekvő SiC-keresletet. Ezzel párhuzamosan az onsemi jelentős beruházásokat hajt végre a teljes szilícium-karbid ellátási láncban – derül ki a Vitesco Technologies közleményéből.

Emellett a Vitesco Technologies az onsemivel közösen optimalizált ügyfélmegoldásokat dolgoz ki.

Így például az onsemi nagy hatékonyságú EliteSiC MOSFET-jeit már a friss megrendelések kielégítéséhez, valamint a hajtási inverterek és az elektromos járműhajtások jövőbeli projektjeinek kivitelezéséhez is használják.

A Vitesco debreceni gyára Forrás: Vitesco

"Az energiahatékony szilícium-karbid félvezetők terén hatalmas keresletnövekedés tapasztalható. Éppen ezért stratégiailag fontos számunkra, hogy jövőbeni partnerünk, az onsemi révén hozzáférjünk a teljes SiC értéklánchoz. Ezzel a beruházással biztosítjuk egy kulcsfontosságú technológiával való ellátásunkat a következő tíz évre, sőt azon túl is." – mondta Andreas Wolf, a Vitesco Technologies vezérigazgatója.

Hassane El-Khoury, az onsemi elnök-vezérigazgatója hozzátette:

Az onsemi ehhez kiemelkedő teljesítményt, minőséget, szállítási megbízhatóságot és nagyüzemi gyártást biztosít, amely félvezetők nagy volumenű autóipari alkalmazása terén szerzett több évtizedes gyártási tapasztalatán alapul."

A SiC félvezetők technológiái kulcsfontosságúak a villamosítás terén, általuk lehetséges olyan nagy hatékonyságú elektronika létrehozása, amely lerövidítheti a töltési időt és növelheti az elektromos autók hatótávolságát. Különösen a nagy, például 800 V-os feszültségen a SiC-inverterek hatékonyabbak a „klasszikus" szilícium modelleknél. Mivel a 800 V-os megoldások a gyors és ezáltal kényelmes nagyfeszültségű töltés előfeltételei, ezért a SiC-eszközök piacán, globális szinten igen nagy keresletnövekedés várható.