Isteni villámcsapásra hivatkozva tagadta meg a kárfizetést egy biztosító

villámlás, villámhárító, villámcsapás
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A biztosítók szerint Isten mért csapást Stoke-on-Trent brit városkára, amikor egy villámlás kisütötte egy egész utca elektromos hálózatát. Ezért nem hajlandók kártérítést fizetni.
Vágólapra másolva!

Beütött a ménkű Stoke-on-Trent egyik utcájának lakóira, amikor egy brutális villámlássorozat belecsapott több házba, és a TV-antennákon, a vezetékes kábelen keresztül tönkrette az elektronikát. Egy igazán rosszul járt lakos még házának belsejében is jelentősg károkkal szembesült. James Bradbury így emlékszik vissza a történtekre: "Éppen filmet néztem az emeleten, amikor meghallottam a dörgést és villámlást, amit egy ijesztő robbanás követett. Lesiettem a földszintre, ahol mindent füst és elektromos szikrázás vett körül."

Illusztráció Forrás: AFP/Thomas Rensinghoff

A férfi szomszédjának háztetőjét napelemek borították, a villámcsapás ezeket is tönkretette, és ezen keresztül az egész ingatlan elektromos hálózatát.

A hirtelen jött vihar miatt az egész utcában működésképtelenné váltak a televíziók, az internet, és az összes egyéb elektronikai berendezés.

A károsultak azonnal a biztosítóikhoz fordultak, amelyek döbbenetes indokkal megtagadták a kár megtérítését.

Egy névtelenül nyilatkozó Stoke-on-Trent-i lakos elmondta, hogy náluk még a vízvezetéket is okosmegoldással működtetik, így a hiba kijavításáig nincs melegvízük.

Az összes kárt saját zsebből kell kifizetniük, mert a biztosító szerint a villámlás "isteni csapás volt."

A pusztító vihar június 12-én a koraesti órákban csapott le a városka lakóira, a legnagyobb kárt az iker- és társasházakban tette, de a távíróoszlop meghibásodása az összes lakót érintette. Arról ugyanakkor az esetről tudósító Daily Star nem számol be, mely biztosítótársaság (vagy társaságok) utasította el a károk megtérítését, és a metaforikus jellegű indok mellett milyen, a biztosítási szerződésben rögzített pont alapján mondott nemet a kifizetésre.

Forrás: Daily Star