Óriási bírságot kockáztat az, aki erre a híres strandra téved

Spiaggia Rosa, Italy, beach
Rózsaszín homokjáról lett ismert az olasz strand, ahová tilos bemenni
Vágólapra másolva!
Az olaszországi Spiagga Rosa, vagy Rózsaszín strand, élénk rózsaszín homokjáról és kék vizéről ismert. Ám félő, hogy a turistaáradat tönkreteszi, így egy furcsa rendelkezésnek köszönhetően, alaposan ráfizethet, aki átgondolatlanul ide merészkedik. 
Vágólapra másolva!

Spiaggia Rosa, vagyis a Rózsaszín strand Olaszország egyik leghíresebb természeti szépségű helye, amelynek rózsaszínű homokja ragyog a napfényben. Népszerűségét emellett a víz hihetetlenül élénk kék színének is köszönheti.

Rózsaszín homokjáról lett ismert az olasz strand, ahová tilos bemenni Forrás: Wikipedia

A turistákat azonban figyelmeztették, hogy

csak távolról, szervezett hajókirándulásokon lehet megcsodálni a helyszínt.

Szigorúan tilos a partra lépni, mivel a hatóságok szerint a strandot most az a veszély fenyegeti, hogy az itt sétálni és fényképezni vágyó nyaralók tönkreteszik. Az a merész szellemű illető, aki úgy dönt, hogy mégis ráteszi a lábát a csodaszép homokra, 500 eurós (kb. 200 ezer forint) bírságot kaphat a nyakába.

A strand a Szardínia partjainál fekvő Budelli-szigeten található, a homok szokatlan színét a Pink Miniacina mikroorganizmus kagylóhéjától kapja. A turisták először az 1980-as években tettek kárt a strandban, amikor loptak a homokból, ezzel pedig befolyásolták a strand különleges színárnyalatát.

Emiatt hozták meg azt a szigorú szabályt, amely kimondja, hogy

illegális a homok eltávolítása a területről.

Aki mégis megteszi akár 3.000 eurós bírságot is kaphat. A tömeges turizmus ugyanis megfoszthatja a területeket varázsuktól, és kárt okozhat az élővilágnak.

Forrás: Daily Star