Több mint kétszeres túlajánlással zárult az MBH Bank első MREL-képes kötvényének aukciója

mbh
Miskolc, 2023. május 16. Az MBH Bank első, új arculati elemeit megjelenítő és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelően, átfogóan megújított fiókja az átadása napján Miskolcon 2023. május 16-án. Az MKB Bank és a Takarékbank április 30-i egyesülésével létrejött MBH Bank Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú hitelintézete, amely mintegy kétmillió lakossági és vállalati ügyféllel rendelkezik. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
Sikerrel zárult az MBH Bank első, MREL-követelménynek is megfelelő kötvényeinek június 14-i aukciója. A hitelintézet eredetileg 50 millió euró össznévértékben meghirdetett kötvényaukciójára több mint 104 millió euró össznévértékű ajánlat érkezett a Budapesti Értéktőzsdén.
Vágólapra másolva!

2023. június 14-én tartotta az MBH Bank Nyrt. első MREL-képes kötvényének aukcióját, amelynek keretében nyilvános ajánlattételre bocsátotta a 2026-os lejáratú, euró alapú, szenior nem-elsőbbségi kötvényét.

A kötvény fixről változó kamatozásra átváltó terméket takar,

amely futamideje első két évében évi 9 százaíék fix kamatot fizet, majd 2025. június 16-ától kezdődően, a futamidő utolsó évében 3 havi EURIBOR + 5,5 százalék változó kamatozásra vált át.

Az 50 millió euró össznévértékű kötvényre meghirdetett aukció keretében végül több mint kétszer akkora, 104,77 millió euró össznévnévértékben nyújtottak be ajánlatot a tőkepiaci szereplők, amelyből az MBH Bank végül 74,98 millió euró össznévértékű ajánlatot fogadott el.

Az MBH Bank első, új arculati elemeit megjelenítő és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelően, átfogóan megújított fiókja az átadása napján Miskolcon Forrás: MTI/Vajda János

A sikeres aukció hozzájárul, hogy a bank mindenkor megfeleljen az MNB által előírt, a szavatoló tőkére és leírható vagy átalakítható kötelezettségekre vonatkozó minimumkövetelményeknek (MREL).

„Sikerként könyveljük el az MBH Bank első olyan kötvénykibocsátását, amely eleget tesz az MREL-képesség feltételeinek is. A jelentős túljegyzés egyúttal azt is mutatja számunkra, hogy az MBH Bank elnyerte a piaci és intézményi befektetők bizalmát. A tranzakció egy olyan hazai és nemzetközi program első mérföldköve, melynek célja a bank pénz és tőkepiaci céljainak és jelenlétének még magasabb szintre emelése" – nyilatkozta Szabó Levente, az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.