Egy szaúdi herceg eladja Los Angeles-i csodapalotáját

Los Angeles
Vágólapra másolva!
Szinte pontosan négy év után került újra piacra egy Los Angeles-i palota, amely elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik. A kastélyt a szaúdi királyi család egyik tagja árulja.
Vágólapra másolva!

Négy évvel ezelőtt 45 millió dollárért kelt el ez a Bel Airben található ház, és most újra piacra került. A pazar Los Angeles-i ingatlan jelenleg a szaúdi királyi család egyik tagjának tulajdonában van. Mivel azonban a családnak legalább 15 ezer tagja van, és sokaknak hasonló a nevük, a Dirt.com hangsúlyozta, hogy nehéz megmondani, pontosan kiről van szó. A nyilvános dokumentumok szerint a tulajdonos egy bizonyos „HRH Saud bin Abdulaziz Al Saud herceg".

A palotaszerű birtok egy közel félhektáros telken terül el, és a 2018-ban épült ingatlan összesített lakóterülete 1858 négyzetméter. A házban kilenc hálószoba, illetve 11 és fél fürdőszoba található. A látványos birtokot most 75 millió dollárért (kb. 25,9 milliárd forint) árulják.

A telek egyik kiemelkedő jellegzetessége, hogy egy hatalmas, 76 méter hosszú, végtelenített hatású medence található a kertben. Az ingatlant egyébként a gyémántiparban dolgozó Rafael Zakaria építtette, és a Tag Front Architects építésziroda tervezte meg, organikus modern stílusban.

Az épületben egyedi felszereltségek egész sorát alakították ki. Többek között Portugáliából származó mészkőpadló, Toscanából származó márvány, valamint olasz kézművesek által egyedileg tervezett konyha található az ingatlanban.

Emellett van még benne egy 20 férőhelyes moziszoba, egy beltéri wellness központ, modern edzőterem, valamint egy teniszpálya is.

A 30 millió dolláros áremelkedést részben a házon végrehajtott, hosszú ideje tartó felújítások indokolhatják. Ezeket azonban a nyilvános dokumentumok nem részletezik.