Ebben a városban még áll a karácsonyfa, különös törvény tiltja az elszállítását

karácsonyfa dísz
Vágólapra másolva!
Egy brit kisváros lakóinak különös látványban lehet részük. A főtéren ugyanis továbbra is áll a tavalyi karácsonyfa. Bár a fenyő egyre nehezebben viseli a meleget, illegális lenne eltávolítani.
Vágólapra másolva!

A kelet-yorkshire-i Beverly kisvárosának lakói még most is találkozhatnak a tavaly felállított karácsonyfával a település főterén. Noha az ország minden köztéri karácsonyfáját elszállították januárban, Beverly esetében egy jogszabály miatt erre nincs lehetőség.

Egy 1981-es jogszabály szerint ugyanis tilos kivágni, elszállítani vagy megrongálni olyan fát, amelyen madarak fészkelnek.

Az angliai kisvárosban egy galamb úgy döntött, hogy a karácsonyfát választja fészekrakáshoz.

Mivel pedig a madár még nem állt tovább, így jelenleg illegális lenne elszállítani a fát – írja a Daily Star.

A fa ma már igen rossz állapotban van, de még a karácsonyi égőket is meghagyták rajta – bár ezek legalább júniusban már nincsenek bedugva, vagyis a nyári melegben a lakók karácsonyi fényekkel már nem találkoznak.

A városi önkormányzat vezetője elmondta, hogy

az égőket is azért hagyták fenn, mert a szakértők szerint ez megzavarhatja a madarat.

Hozzátette, sokan nem értik, hogy miért van egy régi karácsonyfa a téren, így a település kihelyezett egy magyarázó táblát a fa mellé. Most abban reménykednek, hogy júliusban már jogszerűen eltávolíthatják a karácsonyfát.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)