Kitört a nyár a szupergazdagok számára is

Luxury, luxus hajó
Luxury yacht woman enjoying freedom on deck in the wind relaxing on high end boat summer vacation trip upscale lifestyle of young rich people. Elegant black bikini, long hair and sun tanned body.
Vágólapra másolva!
Jelenleg több luxus szuperjacht található Olaszország partjainál, mint bárhol máshol a világon. A hírek szerint Jeff Bezos és Leonardo DiCaprio is a térségben pihen, vagyis úgy tűnik, kitört a nyári szünet a szupergazdagok számára.
Vágólapra másolva!

Hatalmas luxusjachtok kezdték elárasztani Olaszország partjait, ami arra utal, hogy a híresek és gazdagok számára elkezdődött a nyári pihenési szezon. Jelenleg több szuperjacht található az olasz partoknál, mint bárhol máshol a világon – írja a gCaptain.

Az olasz vizekre látogató flottából a legnagyobb hajó a 123 méter hosszú Golden Odyssey, amelyet 2022-ben árvereztek el

– korábban egy szaúdi herceg tulajdonában volt. A második helyezett a 115 méter hosszú Lady Jorgia, amely korábban Patrick Dovigi kanadai milliárdosé volt.

Normális körülmények között a legnagyobb hajó Andrej Igorevics Melnyicsenko 144 méter hosszú jachtja lenne, ám ez jelenleg egy független vagyonkezelő tulajdonában van – közölte az orosz milliárdos szóvivője. A hajó most egy kikötőben áll, és 20 fős legénység vigyáz rá. A jármű karbantartása a hírek szerint havi 900 ezer dollárba kerül.

A pénteki adatok szerint Olaszország partjainál 259 jacht tartózkodott, ami több mint kétszerese volt a három hónappal ezelőtt mértnél.

Áprilisban sok hajó kelt át az óceánon az USA-ból és a karibi térségből, hogy megkezdje a nyári mediterrán szezont.

Ezzel együtt szinte minden országban nőtt a jachtok száma. Görögországban 235 darabot, Franciaországban 217 darabot, Spanyolországban 150 darabot, Törökországban 94 darabot, az Egyesült Államokban pedig 159 darabot számoltak össze.

A napokban az Amazon alapítóját, Jeff Bezost Portofinóban látták az újonnan épített Koru nevű hajója fedélzetén, míg Leonardo DiCaprio a hírek szerint az Amalfi-parton pihent egy jachton.