Ezek lehetnek most a legjobb, devizára adott kamatok a magyar bankoknál

Gránit Bank
logó 
bank
A képen a Gránit Bank logója
Vágólapra másolva!
Mától nem csak a forint látra szóló és lekötött betétek esetében alkalmaz a Gránit Bank kiemelkedő árazást, hanem azon ügyfelek számára is, akik dollárban vagy euróban szeretnék gyarapítani megtakarításaikat. A 12 hónapos lekötésű USD betétekre 4,00%-os éves kamatot (EBKM: 4,00%), az EUR betétekre évi 3,00% kamatot (EBKM: 3,00%) kínál a Gránit Bank. Mindeközben a Kamat Plusz számlával rendelkező ügyfeleknek a lekötés nélkül tartott forint megtakarításokra is kimagasló, jelenleg évi 8%-os kamatot* (a mindenkori éves MNB alapkamat mínusz 5,00%, EBKM: 8,00%) ad ügyfeleinek. A Gránit Bank által nyújtott betéti kamatok megfelelő értékajánlatot kínálnak azoknak, akik a következő napokban még szocho mentesen szeretnék gyarapítani félretett pénzüket, és így 13%-ot megtakarítanának a kamatjövedelmükből
Vágólapra másolva!

A kezdetektől fogva szektorátlaghoz képest közel kétszer költséghatékonyabban működő Gránit Bank költséghatékonysági előnyét szolgáltatásai árazásában adja vissza ügyfeleinek.

Miközben bankszámla-díjait tartósan a piaci átlag alatt tartja,

addig látra szóló és lekötött betéti kamatai folyamatosan a piaci átlag felettiek, legyen szó akár forintról, vagy devizáról.

A Gránit Banknál az az ügyfél, aki Gránit Kamat Plusz bankszámlát nyit, lekötés nélküli évi 8%-os (a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 5,00%; EBKM:8,00%) kamatot tudhat magáénak. Kedvelt konstrukció az ügyfelek körében a szintén jegybanki alapkamathoz kötött Gránit KamatMax Plusz betét**, ahol 1 éves lekötésre, jelenleg évi 11,00%-os kamatajánlatot (a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 2,00%; EBKM: 11,00%) kínál a bank.

A képen a Gránit Bank logója Forrás: Gránit Bank

Tekintettel arra, hogy vannak olyan ügyfelek, akik a diverzifikált megtakarítási formákat kedvelik, a Gránit Bank mától bővítette USD, illetve EUR devizabetét kínálatát is egy hosszabb lejáratú, egy éves lekötésű konstrukcióval, amely dollár megtakarításokra 12 hónapos lekötésre éves 4,00%-os kamatot (EBKM: 4,00%), míg az egy éves euró lekötésekre évi 3,00%-os kamatot (EBKM: 3,00%) kínál. Emellett a bank 2023.június 22. napjától emelte a 6 hónapos lekötésű EUR betét kamatát is, amely így egy évre 2,00%-os kamatot fizet.

Aki 2023. június 30-ig elhelyezi megtakarítását forint vagy deviza betétekben, annak nem kell megfizetnie a betéti kamatjövedelemre előírt 13%-os szociális hozzájárulási adót

- írja a bank közleményében. Mivel a Tartós Befektetési Számlák (TBSZ) mentesülnek a szocho fizetés alól, ezért aki július 1-je után tenné félre megtakarítását, annak ez a termék nyújthat megbízható megtakarítási lehetőséget.

Kimagasló kamatokat kínál devizabetétekre is a Gránit Banknál Forrás: Gránit Bank

A cikkünkben szereplő információk a pénzintézet tájékozatásán alapulnak.