Növekedett a bevétele a használtautó-előtörténettel foglalkozó cégnek

használt, autó, használtautó kereskedés, autókereskedés, illusztráció
Cars in a row. Used car sales
Vágólapra másolva!
Bár 2022-ben a magas infláció, a növekvő kamatlábak és az Ukrajnában dúló háború árnyékában az üzleti világ számos nehézséggel nézett szembe, a járműelőtörténet-szolgáltató carVerticalnak sikerült növekednie. 2022-ben a vállalat 23,3 millió eurós bevételi rekordot könyvelhetett el, ami 30 százalékos növekedést jelent a 2021-es 17,7 millió euróhoz képest. A carVertical egyik fő piaca továbbra is Magyarország, amely évről évre jobb eredményeket produkál.
Vágólapra másolva!

Rokas Medonis, a carVertical vezérigazgatója szerint: „Keményen dolgozunk, hogy átláthatóbbá tegyük a magyarországi használtautó-piacot, fejlesztjük szolgáltatásainkat, és célunk, hogy 2023 végére harmincnál is több országban legyünk jelen."

A használtautó-piac kihívásai és eltolódás a B2B felé

A Hungary Today portál szerint a magyarországi használtautó-piac 6 százalékkal zsugorodott 2023 első hónapjaiban az előző év azonos időszakához viszonyítva. Járműipari szakértők előrejelzése szerint az értékesítések volumene hamarosan helyreáll mind Magyarországon, mind a többi európai országban.

Rokas Medonis elmondta:

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A carVertical elsősorban B2C vállalatként volt ismert. Az elmúlt években a vállalat terjeszkedni kezdett a B2B szegmens felé, amely komoly eredményeket hozott 2022-ben, a B2B értékesítés részesedése az év folyamán 79 százalékkal nőtt, ami jelentős potenciált jelez a jövőre nézve.

Új adatforrások és új jelentés

A carVertical szolgáltatásainak minősége nagyban függ a járműipari adatok elérhetőségétől. 2022-ben a vállalat új adatforrásokkal bővült, most már több mint ezer forrásból dolgozik, melyeket biztosítótársaságok, nemzeti nyilvántartások, bűnüldöző szervek, valamint más intézmények és magánszervezetek kezelnek.

Tavaly a carVertical több új piacra is belépett, felvette a kínálatába a motorkerékpár-történeti jelentéseket, és új funkciókon kezdett dolgozni.

Egyik legnagyobb fejlesztésük a megújított carVertical-jelentés, amely jelentős ráncfelvarráson esett át, és módosították a felépítését is, hogy könnyebben érthető és áttekinthető legyen. Az új jelentéshez új funkciók is társulnak, amelyek még több hasznos információval látják el a használtautó-piaci vevőket és eladókat.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Ökoszisztéma épül

A carVertical sikeres pénzügyi évének és ambiciózus jövőbeli terveinek eléréséhez sok új alkalmazott állt munkába. A csapat létszáma a 2021-es 36 főről 2022-ben 76-ra, majd mostanra 100 fölé emelkedett.

Rokas Medonis elmondta:

Míg a vállalkozások előtt álló globális kihívások valószínűleg tovább gyűrűznek az idei évben, a carVertical vezérigazgatója optimista. Véleménye szerint 2023 első negyedéve előrevetíti a vállalat további növekedését, és év végére a bevétel el fogja érni legalább a 30 millió eurót.

„A tavalyi év során rengeteget tanultunk ügyfeleinkről, a szükségleteikről, szokásaikról és bizonytalanságaikról. A megszerzett tapasztalatok felnyitották a szemünket, és hosszú távú jövőképet adtak vállalkozásunknak. Olyan ökoszisztémává szeretnénk válni, amely messze túlmutat a járművek előtörténetének ellenőrzésén. Egy autó életének minden szakaszában részt szeretnénk venni: nemcsak a vásárlási szakaszban, mint jelenleg, hanem az autó tulajdonlási és eladási szakaszában is. Ennek érdekében további új szolgáltatásokat fejlesztünk, ám ez még a kezdeti stádiumban van." – teszi hozzá Medonis.