Rangos nemzetközi elismerést kapott az MBH Bank

Miskolc, 2023. május 16. Az MBH Bank első, új arculati elemeit megjelenítő és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelően, átfogóan megújított fiókja az átadása napján Miskolcon 2023. május 16-án. Az MKB Bank és a Takarékbank április 30-i egyesülésével létrejött MBH Bank Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú hitelintézete, amely mintegy kétmillió lakossági és vállalati ügyféllel rendelkezik. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
Elnyerte első nemzetközi díját az MBH Bank, amellyel rögtön felkerült az amerikai Newsweek hetilap „Global Most Loved Workplaces 2023" listájára is. A bank a Best Practice Institute "Legkedveltebb munkahely", azaz "Most Loved Workplace" tanúsítványát nyerte el, és bekerült a 100 legjobb közé is a Newsweek választása alapján - írja a bank közleménye.
Vágólapra másolva!

A „Most Loved Workplaces" egy globális tanúsító rendszer:

a dolgozók munkahelyükkel kapcsolatos érzéseit, vélekedését, a HR programok, szervezetfejlesztési kezdeményezések, folyamatok innovativitását, sokrétűségét gyűjti össze és vizsgálja, és kutatással alátámasztott szempontrendszer alapján bírálja el.

Az MBH Bank ezen a megmérettetésen indult el, és került be az idei Top100 legkedveltebb munkahely közé a világon, a 82. helyre - a lista a következő hivatkozásra kattintva tekinthető meg: Global Most Loved Workplaces 2023 (newsweek.com).

„Az MBH Bank Magyarország legjobb, piacvezető bankjává kíván válni, ehhez fontos, hogy meg tudjuk magunknak nyerni, és meg tudjuk tartani a legjobb szakértőket.

- fogalmazott Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója.

A Most Loved Workplaces (MLW) listájára azok a vállalatok kerülhetnek fel, ahol az alkalmazottak a legelégedettebbek a munkahelyükön. Idén összesen több mint kétmillió dolgozói visszajelzést vetett egybe a Best Practice Institute (BPI), kisebb, 30 főt foglalkoztató cégektől egészen a több mint 10 ezres munkavállalói létszámú nagyvállalatokig. A tanúsító szervezet nem csupán a juttatási csomagokat vette figyelembe: a legjobbak közé azok a cégek kerülhettek, ahol a dolgozók bíznak a vezetőikben, és támogatják a cég stratégiáját. A vizsgált ismérvek közül a legfontosabbak: együttműködés, csapatmunka, karrierfejlesztés, tehetséggondozás, az egymás iránti tisztelet és a befogadó vállalati kultúra.

Az MBH Bank a világ 100 legkedveltebb munkahelyének egyike lett a Newsweek ranglistáján Forrás: MTI/Vajda János

„Pályázatunk fontos eleme volt a generációs diverzitás programunk, amellyel az MBH Bank minden dolgozói élethelyzetre próbál komplex megoldást kínálni, legyen szó pályakezdő, családalapítás előtt álló, vagy komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szenior kollégákról" – mondta Dobi Kitti, az MBH Bank humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az MBH Bank pályázatának további része volt egy részletes hr-szakmai interjú, a vállalatnál elérhető megtartó és fejlesztési, belső képzési programok bemutatásával, valamint egy munkavállalói elégedettség-felmérés is, amelyet az MBH Bank dolgozóinak 74 százaléka kitöltött, és mondta el, hogy érzi magát. Ez az arány kimagaslóan jó mutató a vállalati szektorban végzett hasonló felmérések között. A BPI értékelte, hogy a munkatársak bíznak vezetőikben, hisznek a cég stratégiai céljaiban, és hosszú távon itt tervezik a karrierjüket:

"A világ munkaerőpiacain folyamatos a változás, a vállalati kultúra ereje azonban megingathatatlan" - mondja Nancy Cooper, a Newsweek globális főszerkesztője. "A 2023-as Global Most Loved Workplaces listára felkerült cégek azt bizonyítják, hogy amikor a vállalatok a munkatársakat helyezik előtérbe, a siker nem marad el."