Nők után leskelődhettek otthonaikban az Amazon dolgozói

amazon ring always home cam kvadrokopter drón
Amazon Ring Always Home Cam
Vágólapra másolva!
Az Amazon beleegyezett, hogy több eset kapcsán összesen 55,8 millió dollárt fizet, miután a vádak szerint a vállalat megsértette a felhasználóinak magánéletét. Egyes esetekben a dolgozók nők után kémkedhettek az otthonaikban.
Vágólapra másolva!

Az Amazon összesen 30,8 millió dollárt fizet egy különalku alapján, miután a vádak szerint a vállalat megsérthette a felhasználóinak magánélethez fűződő jogait.

A megállapodás részeként a technológiai óriás azt követően egyezett bele 5,8 millió dollár megfizetésébe, hogy az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) arra jutott,

az Amazon korábbi alkalmazottja 2017-ben hónapokon át figyelhetett meg nőket az otthonaikban,

a vállalat Ring biztonsági kameráin keresztül. Az alkalmazott egyes esetekben a nők hálószobájába és fürdőszobájába is beláthatott – írja az Al Jazeera.

Az Amazon többször is megsérthette a felhasználók magénélethez fűződő jogait Forrás: Amazon

Ezzel párhuzamosan az Amazon 25 millió dollár megfizetésébe is beleegyezett egy másik ügyben. Ebben az esetben a vádak szerint a vállalat megsértette a gyermekek magánélethez fűződő jogait, miután

szükségtelenül hosszú ideig tárolta a szerverein az Alexa okos hangvezérlő által rögzített, gyermekektől származó hanganyagokat.

Az FTC fogyasztóvédelmi igazgatóságának vezetője, Samuel Levine közölte, az Amazon feláldozta a felhasználók jogait a profitja érdekében. Az Amazon visszautasította az FTC által közölt vádakat és az értékítéletet. Bár a technológiai óriás tagadta, hogy megsértette volna a jogszabályokat, a megállapodással a cég láthatóan szeretné maga mögött hagyni az ügyet.