Ehető tányérokat gyártó cég debütált a Budapesti Értéktőzsdén

Budapesti Értéktőzsde
Budapest, 2020. augusztus 19. A Budapesti Értéktőzsde épületének homlokzata az V. kerületi Szabadság téri Bank Centerben. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A napokban felkerült a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) terméklistájára a Civita Group részvényei. A monostorpályi székhelyű társaság 11.442.190 darab, egyenként 100 forint névértékű törzsrészvényét regisztrálta a BÉT.
Vágólapra másolva!

A kukoricamalmot üzemeltető, a többi között ehető tányérokat is gyártó társaság papírjaival egyelőre még nem lehet majd kereskedni a pesti tőzsdén, a kezdésről külön határozatban dönt majd a tőzsdeüzemeltető - írta a Világgazdaság.

A tányérok kukorica-melléktermékből készülnek, és állítólag nagyon ízletesek, így

az étkezés részeként magát a tányért is elfogyaszthatjuk, vagy akár nyugodt szívvel ki is dobhatjuk, hiszen komposztálódik, lebomlik.

A képen látható Vaszkó Gábor vezérigazgató szerint a sikerük egyik receptje, hogy 50 kilométeres körzetből szerzik be az alapanyagot:

A különleges tányérok hasznát elsősorban rendezvényeken, fesztiválokon vehetnék a fogyasztók, ugyanakkor a termék igen fontos lépést is jelent a környezetvédelem és a fenntarthatóság felé vezető úton.

További részletek ide kattintva olvashatók.