Veszélyes gombelemeket hív vissza a Panasonic

gomb, elem,
closeup button cell battery or watch battery or coin cell, used to power small electronics devices such as wrist watches or computer motherboard.
Vágólapra másolva!
A Panasonic visszahívja a CR2016 lítium 3V gombelemeit, mivel ezek akár súlyos égési sérüléseket vagy halált is okozhatnak. A termékek Ausztrália különböző üzleteiben és online is kaphatók voltak.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál Verseny- és Fogyasztóvédelmi Bizottság közleménye szerint a Panasonic CR2016 lítium 3V gombelemet az előírt figyelmeztető címke nélkül értékesítették. Az érintett termékeken nem szerepelt, hogy tilos lenyelni ezeket, mivel fulladás során súlyos belső égési sérüléseket, vagy akár halált is okozhat - írja a Yahoo News.

A Panasonic visszahívja a 2022. június 1. és 2023. április 21. között értékesített CR2016 gombelemeit Forrás: Shutterstock/Konektus Photo

A közleményben arra kérik a fogyasztókat, hogy hagyjanak fel a termékek használatával, valamint tartsák elzárva a gyermekektől.

Emellett a 2022. június 1. és 2023. április 21. között értékesített Panasonic CR2016 gombelemeket visszatérítés vagy csere céljából küldjék vissza abba az üzletbe, ahol megvásárolták azokat. A 7 News cikke szerint a visszahívás egyelőre csak Ausztrália lakosait érinti, azonban az ország üzletein kívül online is kaphatóak voltak a vállalat termékei, így akár más országokban is elrendelhetik ezek visszahívását.

A címlapi kép illusztráció!