Szalmonellajárvány kitörését okozó termékeket hívnak vissza az USA-ban

nyár szalmonella ételmérgezés
Vágólapra másolva!
A General Mills visszahívja a Gold Medal lisztjeit, mivel azok szalmonellát tartalmazhatnak. Eddig 12 amerikai államban betegedtek meg a fogyasztók a termékek miatt, közülük párat kórházba kellett szállítani.
Vágólapra másolva!

Az Origo korábban megírta, hogy az amerikai CDC (Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ) már március elején felhívta az emberek figyelmét a veszélyes liszttermékekre. A szervezet ekkor azt tanácsolta, hogy senki se fogyasszon nyers tésztát, mivel kis mennyiségű liszt is elegendő ahhoz, hogy megbetegedéshez vezessen.

Ekkor azonban még nem lehetett tudni, hogy mely márkák lehetnek érintettek a súlyos problémával.

A képen a visszahívott termék:

A General Mills a héten jelentette be, hogy visszahívja liszttermékeit, mivel azok nagy valószínűséggel szalmonellát tartalmaznak.

Az érintett árucikkeken a lejárati dátum 2024. március 27., valamint 28. A CDC szerint eddig 12 amerikai államban jelentettek megbetegedést a járvány miatt, valamint május elejéig 13 embernél jelentkeztek a szalmonella tünetei, akik közül 3-an kórházba is kerültek - írja a The Hill.

A szalmonellát tartalmazó termékek hasmenést, hasfájást, hányást és gyenge lázat is okozhatnak. Általában a panaszok több nap után maguktól elmúlnak. A komolyabb és nem múló tünetek esetén orvoshoz szükséges fordulni - írja az Origo korábbi cikkében.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)