Makaóba költöztek London nevezetességei

Makaó, ázsiai Las Vegas, luxus kaszinó üdülőhely, Cotai Strip, brit témájú kaszinó, The Londoner Macao
This photograph taken on October 20, 2022 shows a replica of the Big Ben Tower at the Londoner Casino resort at the Cotai Strip in Macau. (Photo by Eduardo Leal / AFP)
Vágólapra másolva!
Átadták csütörtökön a makaói The Londoner Macao nevű kaszinót, melynek részeit a brit főváros ikonikus épületei ihlették. A felújított és kibővített épületegyüttes megnyitóján még David Beckham is részt vett.
Vágólapra másolva!

Az ázsiai turistáknak már nem kell hosszú repülőutakat megtenniük, ha látni akarják a Big Bent vagy London piros emeletes buszait. Mostantól ugyanis ezeknek az épületeknek a másait Makaóban is megtekinthetik.

A látogatók most már használhatják a The Londoner Macao felújított és kiegészített létesítményeit Forrás: AFP/Eduardo Leal

Átadták ugyanis a The Londoner Macao nevű kaszinót, melynek részeit a brit főváros ikonikus épületei ihlették. A luxuskaszinó és szálloda megnyitóján még az angol futballsztár, David Beckham is részt vett – írja a CNBC. A létesítmény eddig is létezett, azonban most 2 milliárd dollárból teljesen felújították és kibővítették.

Az épületegyüttes már két éve működőképes, viszont az átadása a koronavírus-járvány miatt csúszott. A kaszinó olyan épületek másaiból áll, mint a Big Ben óratorony, a Westminster-palota, a brit miniszterelnök hivatalos székhelyének számító Downing Street 10. vagy a Shaftesbury emlékkút.

Csütörtökön nyitott újra az ikonikus makaó kaszinó Forrás: AFP/Eduardo Leal

A létesítmény a Las Vegas Sands nemzetközi kaszinóóriás tulajdona, melynek számos kaszinója van Makaó Cotai Strip néven ismert övezetében.

A megnyitón még a Buckingham-palotánál látható híres őrségváltást is bemutatták. Ezt egyébként a látogatók a hét hat napján tekinthetik meg, több mint 20 táncos és zenész részvételével.

Az ázsiai turistáknak nem kell Londonig utazniuk a piros emeletes buszokért Forrás: AFP/Eduardo Leal

Az épületek mellett sajátos élmények teszik teljessé a londoni hangulatot a kaszinóban. A vendégek ugyanis egy Alice Csodaországban ihlette teadélutánon is részt vehetnek, illetve bepattanhatnak egy klasszikus londoni fekete taxiba.