A Titanic gyereksztárja még mindig kap pénzt egykori szerepéért

Titanic Titanic paquebot Horizontal panoramic BOAT
Titanic 1997 Real James Cameron. Collection Christophel © Twentieth Century Fox / Paramount Pictures / Lightstorm Entertainment (Photo by Twentieth Century Fox / Paramoun / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)
Vágólapra másolva!
A Titanic gyereksztárját 25 év után is fizetik a szerepéért, de már nem váltja be az érkező csekkeket - írja a Daily Star.
Vágólapra másolva!

Reece Thompson ötévesen a Titanicban játszott egy szerencsétlenül járt ír gyereket, és

25 év elteltével még mindig kapja a jogdíjat a szerepéért.

Egy adminisztrációs hiba miatt azonban egy ideje már nem tudja beváltani ennek csekkjeit.

Reece Thompson amerikai színész egy ír kisfiú szerepét kapta James Cameron 1997-es eposzában, és bár a forgatásról nem sok mindenre emlékszik, a munka az évek során elég szépen fizetett. A Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével sikerre vitt filmben Thompson karaktere - édesanyjával és húgával együtt - életét veszti, miután a Titanic jéghegynek ütközik.

Reece Thompson a Titanic című filmben Forrás: Youtube

Reece-nek mindössze egyetlen mondata, és két rövid jelenete volt a mintegy háromórás filmben, a nézőkben azonban mégis maradandó emléket hagyott, ahogy a harmadosztályon utazó család kétségbeesetten várja, hogy kinyíljon a fedélzetre - és így a mentőcsónakokhoz - vivő ajtó, és megmenekülhessenek.

A szöveggel is párosuló rövidke jelenetben az ötéves kisfiú azt kérdezi az édesanyjától, hogy miért nem mehetnek egyből tovább. A kétgyermes asszony pedig azt válaszolja, hogy meg kell várniuk, amíg az első osztályról mindenki elfoglalta már a helyét a mentőcsónakokban, és aztán jöhetnek a többi osztály utasai.

A ma 30 éves Reece, aki digitális marketing igazgatóként dolgozik Utah államban, azt nyilatkozta, hogy minden évben egy csekk formájában kap emlékeztetőt a hollywoodi sikerszerepéről.

Elismerte azonban, hogy egy figyelmetlenség miatt néhány éve már nem tudja beváltani ezeket a csekkeket. A probléma hátterében az állhat, hogy a színész nem frissítette lakhelyének címét.

Korábban egy interjúban elárulta, hogy édesanyja kérésére jelentkezett a filmes castingra, de egyikük sem gondolta, hogy a film kasszát fog robbantani. A kisfiúnak egyébként nehéz volt elsajátítania a szerep által megkövetelt ír akcentust.

Cikkünk kiemelt képén jelenet a Titanic c. filmből / forrás: Collection ChristopheL via AFP / © Twentieth Century Fox / Paramount Pictures / Lightstorm Entertainment / Twentieth Century Fox / Paramount