Ez lehet az állampapírok új sztárja

Magyar Államkincstár, logó
Vágólapra másolva!
Csökken az újonnan érkező, extrém népszerű Prémium Magyar Állampapírok kamata, emiatt – közel két hónapig – biztosan a Bónusz Magyar Állampapír kínálja a legmagasabb megtérülést.
Vágólapra másolva!

Június 1-jétől új Prémium Magyar Állampapír sorozatok kerülnek forgalomba az addig még elérhető két sorozathoz képest alacsonyabb kamatozással.

A lakossági állampapírkínálat átalakítása ezzel a döntéssel – egy időre – a legvonzóbb lakossági kötvénnyé teheti a Bónusz Magyar Állampapírt

- írta a Világgazdaság.

Az ÁKK a jelenlegi 15,25 és 16 százalékos éves kamatozású inflációkövető papírokat 14,75 és 15,5 százalék éves kamatot fizető sorozatokra cseréli, a forgalomban lévő Bónusz Magyar Állampapír aktuális kamata az utóbbiaknál viszont így már magasabb: 15,9 százalék, de mivel a kamatozása nem évente, hanem háromhavonta változik, várhatóan csak ideig-óráig marad érvényben a kamatelőny.

Aki még a magasabb kamatprémiummal forgó PMÁP-okból vásárolna, arra utoljára május 31-én (szerdán) adhat megbízást.

A Magyar Államkincstár logója Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Bónusz Magyar Állampapír éves kamata a július 21-i kamatfordulóig még 15,9 százalék, a következő három hónapra érvényes kamat még nem ismert. A jelenleg elérhető Bónusz papírt február 22. óta értékesítik, a hónap közepéig 139 milliárd fogyott belőle.

További részletek ide kattintva olvashatók.