Vetélkedőn mérhetik össze pénzügyi jártasságukat a középiskolások

pénz, pénzügy, pénzügyek, gazdaság, kamat, kölcsön, hitel, ügyintézés, hitel, adó, illusztráció, befektetés, grafikon, kijelzés, kimutatás, előrejelzés, tőzsde, árfolyam
Laptop business analysis plan screen and paper graph on wooden table
Vágólapra másolva!
Kiemelt társadalmi és gazdasági prioritás a pénzügyi tudatosság és magabiztosság megerősítése. A pénzügyi ismeretek és a pénzügyekben való jártasság megfelelő elsajátítása elengedhetetlen ahhoz, hogy tudatos, megfontolt és ésszerű döntések szülessenek. Ezt a célt szolgálja az idén kilencedik alkalommal megrendezett Pénz7 kísérőeseménye, a „Nagy Diák Pénzügyes Teszt".
Vágólapra másolva!

A három fordulóból álló vetélkedő a középiskolás (14-20 éves kor közötti) korosztálynak szól, melynek első szakasza online zajlik, a tesztet május 7-ig lehetséges kitölteni. A gyakorlatias kérdéseken keresztül a fiatalok pénzügyi jártasságukat tesztelhetik többek között a megtakarítás, a befektetés, a biztosítás és a kiberbiztonság témakörében.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 PHOTOBUAY/Shutterstock. No use without permission./Photobuay

A középdöntőre és a döntőre május 26-án, a 10. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon kerül sor.

A legügyesebb „pénzügyesé" lesz a lehetőség, hogy a külföldi tengerparti nyaralás, a laptop és az elektromos roller közül elsőként válasszon.

Az iskola, ahonnan a legtöbb kitöltés érkezik az első fordulóban, 150 ezer forintot kap egy kiválasztott osztálya osztálykirándulásához.

A tesztet bárki kitöltheti, a nyereményjátékban azonban csak középiskolások vesznek részt. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium arra bíztat minden középiskolás fiatalt, éljen a lehetőséggel és töltse ki a tesztet, amely a Nagy Diák Tesztek portálján elérhető - áll közleményükben.