Szentkirályon fogják palackozni a Pepsit

Pepsi
SAN ANSELMO, CA - FEBRUARY 13: Bottles of Pepsi are displayed on a shelf at a convenience store on February 13, 2018 in San Anselmo, California. PepsiCo reported fourth quarter earnings that beat analyst expectations with revenue of $19.53 billion, above the expected $19.44 billion. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Szentkirályi Magyarország Kft. a Világgazdaságnak megerősítette: a tervek szerint jövő ősztől Ausztria, Csehország és Románia helyett Szentkirályon palackozzák a Pepsi üdítőket a magyar piac számára.
Vágólapra másolva!

A Szentkirályi Magyarország Kft. jövőbeli tervei között szerepel, hogy a Pepsi üdítők palackozása, amely a magyar piac számára jelenleg Ausztriában, Csehországban és Romániában zajlik, Szentkirályra kerül át – írta a cég a gazdasági portál megkeresésére. Válaszában jelezte, a projekt részletei kidolgozás alatt állnak, a végső döntés megszületéséig az időzítésre, illetve a várható költségekre és mennyiségekre vonatkozó információkat nem áll módjában megosztani.

Illusztráció Forrás: AFP/Justin Sullivan

A Szentkirályit vezető milliárdos, Balogh Levente először a Frizbi TV-ben beszélt arról, hogy ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor 2024 őszétől Szentkirályon töltik majd a Pepsit. Az amerikai cég magyarországi érdekeltségeit még 2018-ban szerezte meg a Central Europe Mineral Water Holding (CEMW), ezzel a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek – többek között a 7Up és a Lays – kizárólagos hazai forgalmazójává és a franchise-jogok birtokosává vált.

További részleteket ide kattintva olvashat.