Jó hír érkezett az egyik legnagyobb hazai építőipari vállalatcsoportról

cement, illusztráció, tégla, anyag, építőipar, építőanyag, építkezés, ytong, beton
Construction technicians working with cement paving, cement mix with the trowel at the side work, Construction side work
Vágólapra másolva!
Megerősítette a KÉSZ Holding Zrt. besorolását a Scope Ratings hitelminősítő, a holding által kibocsátott vállalati kötvények továbbra is BB besorolással, míg a vállalat mint kibocsátó BB- Stable hitelminősítéssel szerepel - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint ezzel a cégcsoport továbbra is megfelel a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramja követelményeinek, továbbra is a magyar építőipar legerősebb kategóriájában van jelen a vállalat.

A döntés indoklásaként a Scope Rating értékelése a KÉSZ Holding Zrt. régóta erős piaci pozícióját, a hazai piacon meglévő projektportfólióját és a stabil, sikeres projektvégrehajtások hosszú múltját is kiemelte.

A minősítést a vállalat regionális ismertsége is meghatározta, illetve az a tény, hogy a KÉSZ Holding Zrt. Magyarország harmadik legnagyobb építőipari vállalatcsoportja.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 chomplearn/Shutterstock. No use without permission./Chomplearn

Szintén pozitívan értékelték, hogy míg a KÉSZ Holding Zrt. fő tevékenységi köre az építőipar (a 2022-es pénzügyi évben a bevétel 67 százalékát ez adta), a vállalatcsoport számos egyéb üzletággal rendelkezik.

A közleményben a KÉSZ Csoport vezérigazgatója, Vida Tamás hangsúlyozta: a KÉSZ Csoport hitelminősítésének megerősítése kulcsfontosságú a Növekedési kötvényprogram elvárásai szempontjából, illetve fontos jelzés, hogy a jelenlegi üzleti környezet kockázatai mellett a cégcsoport teljesítménye továbbra is stabil.

A KÉSZ Csoport a kapacitások bővítése érdekében 2021-ben két alkalommal is vállalati kötvényeket bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjának keretében, 22 milliárd forint és 11 milliárd forint értékben.