Erős mezőnyben került az élre New York ebben a versenyben

New York Area Prepares For Super Bowl XLVIII GettyImageRank2 CONTAINER FINANCE Transportation SPORT HORIZONTAL AMERICAN FOOTBALL WINDOW USA HELICOPTER New Jersey Sikorsky UH-60 Black Hawk Setting MERCHANDISING Port Newark-Elizabeth Marine Terminal Super B
PORT NEWARK, NJ - JANUARY 31: Container ships are docked in port as seen from the window of a Customs and Border Protection (CBP), Blackhawk helicopter ahead of Super Bowl XLVIII on January 31, 2014 in Port Newark, New Jersey. Helicopters flown by "air interdiction agents" from the Customs and Border Protection's Office of Air and Marine (OAM), are providing air support for Super Bowl XLVIII between the Denver Broncos and the Seattle Seahawks this Sunday. John Moore/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A New York-i és New Jersey-i kikötő hivatalosan is visszavette az Egyesült Államok legforgalmasabb konténerkikötőjének címét.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a február hagyományosan visszafogott időszak az amerikai tengeri szállítmányozásban, a New York-i és New Jersey-i kikötőnek ebben a hónapban is sikerült 571.177 TEU konténerforgalmat bonyolítania.

Ezzel több tízezer TEU rakománnyal előzte meg az olyan kikötők forgalmát, mint a Los Angeles-i vagy a Long Beach-i, és hivatalosan is visszavette az ország legforgalmasabb konténerkikötőjének címét

– írja a gCaptain.

A TEU (twenty-foot equivalent unit) a 20 láb hosszú fém szabványkonténert jelöli a szállítmányozásban. Az 1 TEU kapacitásra jutó maximális rakomány nagyjából 21.600 kilogramm.

Januárban New York és New Jersey kikötője még csak az országos lista második helyén állt, 645.430 TEU forgalommal. Akkor Los Angeles nyerte a versenyt, 726.013 TEU forgalom lebonyolításával.

Újra New York és New Jersey lett az USA legforgalmasabb kikötője Forrás: AFP/John Moore

A keleti parti kikötők különösen aktívak voltak az üres konténerkészlet kiürítésében. New York és New Jersey idén eddig több mint 390 ezer TEU konténert távolított el, ami jelentősen hozzájárult a kikötők gördülékeny működéséhez. A kapacitás felszabadítása biztosítja, hogy a jövőben több terminál álljon rendelkezésre az import gyorsabb feldolgozására.

2022 egészében a New York-i és New Jersey-i kikötő közel 9,5 millió TEU konténert mozgatott meg, ami a történetének legnagyobb éves rakománymennyisége volt.

Még így is lemaradt azonban a Los Angeles-i kikötő éves teljesítménye mögött, amely 9,9 millió TEU volt. Tavaly augusztustól novemberig viszont a keleti parti kikötők folyamatosan vezették az országos ranglistát.