Hatalmas változások jönnek a McDonald’s-nál

Mcdonald's, Mcflurry, Ice,Cream,
McDonald's logo outside McDonald's fast foos restaurant in South Edmonton. On Thursday, January 20, 2021, in Edmonton, Alberta, Canada. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A McDonald's az április 3-án kezdődő héten ideiglenesen bezárja az amerikai irodáit, és várhatóan komoly átszervezéseket jelent be, leépítésekkel és bővítésekkel.
Vágólapra másolva!

A McDonald's az április 3-ával kezdődő héten ideiglenesen bezárja az amerikai irodáit, és egy széleskörű átszervezés keretében leépítéseket jelenthet be – írja a CNBC.

A társaság a múlt héten belső e-mailekben tájékoztatta az amerikai (és egyes nemzetközi) irodai alkalmazottait arról, hogy hétfőtől szerdáig otthonról dolgozzanak.

Az egyelőre nem világos, hogy a gyorsétteremlánc hány alkalmazottat tervez elbocsátani.

Távmunkára küldte az irodai dolgozóit a McDonald's, amíg bejelentik a szervezeti döntéseket Forrás: Origo

A The Wall Street Journal újságíróinak kezébe került az egyik ilyen belső üzenet. Ebben az áll, hogy a menedzsment

az április 3-i hét folyamán közölni fogja a szervezeten belüli szerepkörökkel és a személyzeti állománnyal kapcsolatos kulcsfontosságú döntéseket.

A McDonald's emellett arra is megkérte az érintett dolgozókat, hogy mondjanak le minden személyes találkozót a cég irodai központjaiban.

A vállalat januárban közölte, hogy a frissített üzleti stratégiája részeként felülvizsgálja a személyzeti létszámot. Ez egyes területeken elbocsátásokhoz, míg más területeken bővítésekhez vezethet.