Lenyűgöző történelmi kastélyt árulnak az angol vidéken

Studley
Vágólapra másolva!
Mélyen átszövi az angol történelem azt a világörökség részét képező birtokot, amelyet most bárki megvásárolhat az angol vidéken. A luxusingatlan főépületét ráadásul az egykori istállóból alakították ki.
Vágólapra másolva!

Az angliai Észak-Yorkshire-ben található a Studley Royal House néven ismert kastély, amely eredetileg 1717-ben épült. A birtok története egészen a 12. századig nyúlik vissza, ugyanis a telken egykor egy 1132-ben alapított ciszterci kolostor állt – írja a Dirt.com.

A történelmi, összesen több mint 320 hektáros terület egyébként Yorkshire egyetlen olyan területe, amely a világörökség részét képezi. Ma a birtokhoz tartozó földek jelentős részét a National Trust állami hivatal kezeli. A Studley Royal House történetének különlegessége, hogy miután a birtok eredeti főépülete 1946-ban leégett, azt nem építették újjá, hanem a korábbi istállóépületet alakították át rezidenciává.

Noha eredetileg lovak számára épült, az ingatlan műemléképületnek minősül, és minden luxusigényt kielégít, megtartva a korhű eleganciát is.

A ház 1141 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik, és nyolc hálószoba, illetve kilenc fürdőszoba kapott helyet benne. Az ingatlanhoz tartozó telek mérete pedig ugyancsak jelentős, több mint egy hektár.

Az angol történelem által átszőtt birtokot és a kastélyt most 10 millió dollárnak (kb. 3,5 milliárd forint) megfelelő összegért lehet megvásárolni.