Rejtélyes, bizarr állatmészárlás történhetett Amerikában

The Start Of The Wheat Harvest Season In Tunisia Tunis - Tunisia News June 9 2022 9th June 2022 outdoor livestock Horizontal WHEAT FOOD AGRICULTURE SKY PLANT CLOUD GRASS CATTLE FIELD COW PASTURE
The start of the wheat harvest season in Bizerte, Tunis, Tunisia on June 09, 2022. (Photo by Yassine Mahjoub/NurPhoto) (Photo by Yassine Mahjoub / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A texasi hatóságok értetlenül állnak a rejtélyes ügy előtt: hat megcsonkított szarvasmarha-tetemet találtak holtan több helyszínen. Az állatok elpusztulásának oka egyelőre rejtély  - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Napvilágot látott információk szerint negrég Madison megyei farmerek egy országút mentén bukkantak rá egy hatéves longhorn cross tehén tetemére. A Madison megyei seriff hivatalától azt közölték, hogy az állat az oldalán feküdt és furcsán megcsonkították.

A tisztviselők szerint nem volt jele az állat és ismeretlenek közötti küzdelemnek, erre utal a vérhiány mellett az is, hogy az állatok körül a talaj sértetlen volt.

A környéken nem találtak keréknyomokat és emberi lábnyomokat sem.

Az első esetet követően a nyomozók rövidesen öt további hasonló helyszínt fedeztek fel, mindegyiket különböző legelőkön és csordákban. Mindegyik állatot pontosan ugyanúgy csonkították meg, és szintén mindegyikre az oldalukon fekve találtak rá. Emberi beavatkozásnak, dulakodásnak, vérnek ezeken a helyszíneken sem volt nyoma. Mindegyik haláleset ugyanannak az autópályának a mentén történt Brazos és Robertson megyékben.

Illusztráció Forrás: AFP/2016 Getty Images/Ron Jenkins

Két állat esete azonban némiképp különbözött a többitől.

Ezeknél ugyanis a hatósági beszámolók szerint "körkörös vágást ejtettek, eltávolítva a végbélnyílást és a külső nemi szerveket is".

Érdekes módon a ragadozók és a madarak mind a hat elhulott állatot messziről elkerülték, napokig rohadtak érintetlenül a poros földön.

A hat szarvasmarha halálának oka egyelőre ismeretlen.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció / fotó: NurPhoto via AFP/Yassine Mahjoub/NurPhoto/Yassine Mahjoub