Hátborzongató lényre bukkantak egy elhagyatott raktárban

kobold, lény, Mexikó
Koboldszerű lény teteme
Vágólapra másolva!
Hátborzongató kobold magzatot találtak karmokkal és farokkal egy használaton kívüli mexikói raktárban - írja a Daily Star.
Vágólapra másolva!

A bizarr magzatot Mexikóvárostól északkeletre, Santa María Regla történelmi városában, építkezés közben fedezték fel. A hatóság a sajtót arról tájékoztatta, hogy a különleges lény tetemét jelenleg is vizsgálják az egyetemi szakértők, akik egyelőre teljesen tanácstalanok. Az állatnak pici teste, négy végtagja, eltorzult arca, hangsúlyos orra, karmai és farka van.

A mumifikálódott lényt a helyi polgármester Francisco Mayoral Flores fedezte fel, aki szerint az kobold vagy naguál lehetett. A mezoamerikai mitológiában a naguál olyan ember, aki képes állatalakot ölteni.

A mexikói raktárban talált koboldszerű lény teteme Forrás: Jam Press

A tetemet a vizsgálatok után előreláthatólag a Huasca de Ocampo településen található Koboldmúzeumban állítják majd ki.

Nem is bukkanhattak volna megfelelőbb városban erre a lényre, Huasca de Ocampo ugyanis a koboldokkal, naguálokkal és más mitikus maja szellemalakokkal, például aluxokkal kapcsolatos legendák jól ismert régiója.

"Ha egy másik településen találták volna meg, nem lett volna ennyire nagy szenzáció" - vélte a polgármester.

Állatorvosok szerint ugyanakkor a lény egy kutya vagy egy macska torz magzata lehet inkább.

Pár hónappal korábban egyébként Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök is bemutatott egy fotót, amelyen szerinte egy élő manó látható. Az aluxról - a maja folklórban szereplő pajkos erdei manó szelleméről - a fotót egy új vasútvonalon dolgozó mozdonyvezető készítette.