Bizarr dolgok történnek a magángépek fedélzetein

privát repülőgép, privát repülő, magánrepülő, magán, repülő, illusztráció, kínai magánrepülőgép
Interior view of the cabin of a 737-700 jet airliner of BBJ (Boeing Business Jet) on display ahead of the 2018 Asian Business Aviation Conference and Exhibition (ABACE 2018) at the Shanghai Hongqiao Airport in Shanghai, China, 16 April 2018. If you have a spare $80million lying around you might be in the market for a new Boeing jet unveiled this week in Shanghai, China. Boeing flaunted its high-tech customised 737 at the Asian Business Aviation Conference & Exhibition. The 737 retails for a mere $57million. But interior remodeling, done by an independent company and ranging between $20 and $25 million typically push total costs for the Boeing 737 to around $80million. The plane can carry up to 19 passengers and flies 5,600 nautical miles at Mach 0.80, or roughly 12 hours of nonstop flight, before it needs refueling. A conference room features connectivity for smartphones and computers, and a high-definition video system boasts surround-sound audio. The jet sleeps up to eight people and features a large bedroom with king-sized bed and a private toilet. The plane also includes a smaller bedroom with divans that convert into beds. And the jet's kitchen features convection and microwave ovens, a refrigerator, wine cooler and trash compactor. (Photo by dycj / Imaginechina / Imaginechina via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy magánrepülőgépeken dolgozó pilótanő és egy stewardess felfedte gazdag és híres ügyfeleik meghökkentő utazási szokásait.
Vágólapra másolva!

A magángépek tehetős tulajdonosai illetve bérlői általában hozzászoktak a luxus életmódhoz. Nem csoda, hogy megkülönböztetett bánásmódot várnak a magánrepülőgépek fedélzetein is.

Illusztráció egy magángép belsejéről Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

Ráadásul, ahogy nemrég kiderült, még a repülőgép személyzetével és a pilótával kapcsolatban is meglehetősen szokatlan igényeket, elvárásokat támasztanak, mindemellett néha botrányosan viselkednek a gazdag utasok. Egy magángépeken szolgáló pilóta, illetve egy utaskísérő is hajlandó volt nyilatkozni a meglehetősen különc ügyfeleik utazási szokásairól, kéréseiről, a luxus közlekedési forma fedélzetén zajló életről.

Egy magángép női pilótája elmondta, hogy ügyfeleitől számtalan furcsábbnál furcsább kérés érkezett feléje. Ilyen volt például, hogy

az utasok hangulatának feldobása érdekében meg kellett táncoltatnia a gépet.

Egy másik alkalommal az utasok a stewardess közvetítésével megkérték a pilótát, hogy hagyja el a fülkéjét és táncoljon velük az utastérben. A férfi ügyfelek ugyanis mindig izgalomba jönnek, ha nő vezeti a magángépet.

Szinte mindenhol elvárás, hogy a stewardessek úgy jelenjenek meg, mintha egy magazinból léptek volna ki Forrás: Svitlana Hulko/Shutterstock

A stewardess-ek a furcsa kéréseknek is eleget tesznek, például amikor arra kérik őket, hogy minden utast kössenek be a fedélzeten - beleértve egy kiskutyát is.

A beszámolók szerint a legfurcsább kérés a személyzet felé az volt, hogy

ne nézzenek az utasok szemébe, és ne is álljanak szóba velük.

Így minden nélkülözhetetlen kommunikáció a személyi asszisztens közvetítésével valósulhatott meg.

A magángépek világában további érdekességet jelent, hogy nem csak tehetős hírességek vagy uralkodók utaznak ilyen gépeken. Egyáltalán nem számít kirívó esetnek, hogy ilyen gépeken bűnözőket is szállítanak. Egy alkalommal egy magángép pilótájának

Ausztráliában kellett felvennie egy foglyot, akit az Egyesült Államokba küldtek kiadatásra.

A bűnözőt három rendőr kísérte a géphez, amit a pilóta "kissé idegesítőnek" talált.

Az iparágban dolgozóknak arra is nagyon ügyelniük kell, nehogy kompromittáló helyzetben lássák utasaikat. Ezt jól példázza az alábbi megtörtént eset: egy út során az egyik stewardess észrevette, hogy felvillant a személyzetet hívó vörös lámpa. Ezért benyitott abba a kabinba, ahol elvileg őt hívták. Mint kiderült azonban, nem szándékosan és nem is kézzel nyomták meg ezt a gombot, ugyanis az utasok félreérthetetlen helyzetben voltak, a hívógomb pedig véletlenül nyomódhatott meg.

Női pilóták Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

A nyilatkozó pilóta elmondta, hogy a repülőgépek fedélzetén rendszeresek a bulik, amik többnyire vad orgiákba csapnak át. Sokszor a leszállás idejére sem józanodnak ki az utasok, akiket így a személyzet segít le a gépről.

A pilóta szerint a repülőgépének bérlése óránként 3.200 és 6.400 font közötti összegbe kerül, ami azt jelenti, hogy egy

Londonból New Yorkba tartó út körülbelül 80.000 fontba kerül, azaz mintegy 35 millió forintba került magángépen, ha a díjakat és az ellátást is figyelembe vesszük.

Több ügyfél is van, akik havi rendszerességgel akár 800.000 fontot is költenek a légi közlekedésre.

Bár a vendégek olykor ellenszenves viselkedéséhez bitzonyára sokszor mérhetetlen türelem kell, a stewardess-ek legalább busás borravalóra számíthatnak, amely egyetlen járat esetében elérheti az 1500 fontot.

Forrás: Daily Star