Nézze meg a Magyarországon forgató Benedict Cumberbatch szenzációs autógyűjteményét

CUMBERBATCH, Benedict
Velence, 2021. szeptember 2. Benedict Cumberbatch brit színész a velencei Lidóra érkezik a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. szeptember 2-án. A filmes seregszemle szeptember 11-ig tart. MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari
Vágólapra másolva!
A leginkább Sherlock Holmes, illetve Doctor Strange karakterének megformálásával világhírű színésszé vált Benedict Cumberbatch 2023 áprilisában érkezett Budapestre, ahol legújabb thrillersorozatának, az Ericnek forgatja le számos jelenetét. Nem titok, hogy a népszerű színész a vezetés megszállottja is. Vagyonának jelentős részét költi méregdrága, különleges autókra, garázsában nem mindennapi gyűjtemény várja. Bemutatjuk Cumberbatch gyűjteményének legizgalmasabb darabjait!
Vágólapra másolva!

Benedict Cumberbatch jelenlegi vagyonát 40 millió dollárra becsüli a sztárok gazdagságát figyelő oldal.

A színész üzletemberként is sikeres: 2013-ban elindította a SunnyMarch film- és televíziós műsorokkal foglalkozó produkciós céget,

amelynek székhelye az Egyesült Királyságban van. A sztárnak főként színészi munkái és cégének bevételei nyomán állnak rendelkezésre források ahhoz, hogy szenvedélyének hódoljon: vagyis méregdrága autócsodákat gyűjtsön. Vessünk néhány pillantást gyűjteményére! (Az egyes autók árainál amerikai autós portálok adatait vettük alapul, amelyeken az aktuális piaci árak átlaga online követhető.)

Benedict Cumberbatch brit színész a velencei Lidóra érkezik a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon (2021 szeptember) Forrás: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

2016-os MG GS SUV - 20.000 dollár

Egy 2016-os MG GS Forrás: wikimedia

A 2016-os MG GS SUV, Benedict Cumberbatch autógyűjteményének egyik legköltséghatékonyabb darabja (egyik példánya a fenti képen). Ez a kompakt sportautó másfél literes turbófeltöltős motorral rendelkezik, mintegy 170 lóerőt generál és 25 Newtonméteres forgatónyomatékkal rendelkezik. Ezek mellett olyan alapfelszereltséggel rendelkezik, mint a tolatókamera, a Bluetooth és a műholdas navigáció.

2018-as Jaguár F-type - 88.550 dollár

Jaguar F-Type Forrás: wikimedia, Matti Blume

A színész autógyűjteményén egyértelműen látható, hogy főleg az európai szigetországban gyártott járműveket szereti, és nem meglepő, hogy garázsában Jaguár is megtalálható.

Ez egyébként különösen becses a számára, mert a feleségétől kapta ajándékba.

A kétüléses sportautó elegáns és agresszív dizájnnal bír, amely erőt és kifinomultságot sugároz. A modell a mérnöki munka és a teljesítmény mesterműve, ami sok autórajongó kedvencévé teszi.

1959-es Classic Chevrolet Bel Air - 82.000 dollár

1959 Classic Chevrolet Bel Air Forrás: wikimedia - Public Domain/Berthold Werner

Benedict Cumberbatch a veterán autók nagy rajongója is, ezt mutatja a klasszikus 1959-es Chevrolet Bel Airje is. Ez az ikonikus autó nemcsak az 1950-es évek szimbóluma, hanem az amerikai gyártású járművek szépségének és tartósságának bizonyítéka is. Karcsú és stílusos kialakítása, lenyűgöző teljesítményével párosulva, több mint hat évtizede az autórajongók kedvencévé tette. Az autó nemcsak egy gyöngyszem Cumberbatch autógyűjteményében, hanem tisztelgés is az amerikai autók aranykora előtt.

2022-es Audi E-Tron GT - 140.000 dollár

2022-es Audi E-Tron GT Forrás: wikimedia

A színész iautós gyűjteményébe bekerült a 2022-es Audi E-Tron GT is. Ez a tisztán elektromos meghajtású luxusautó - gyártója szerint - a mérnöki munka igazi csodája, amely "a fenntarthatóság és a fényűzés harmonikus elegyét kínálja és nyújtja."

2019-es Jaguar XJ - 88.395 dollár

Jaguar XJ Forrás: wikimedia

Korábban már láttuk, hogy a színész nagyon kedveli a Jaguárokat, így nem meglepő, hogy ebből a márkából több autól is vásárolt. A 2019-es Jaguar XJ számos élvonalbeli funkcióval rendelkezik, többek között 12,3 colos digitális műszeregységgel és 10 colos érintőképernyős kijelzővel.

2019-es Lamborghini Huracan - 206.295 dollár

Lamborghini Huracan Forrás: wikimedia, Matti Blume

Ezt azt autót a felesége választotta, amikor egy másik Lamborghinit vásárolt a színész. Cumberbatch teljes belső átalakítást hajtott végre az autón, ugyanis tiszta fehér bőrkárpitozást választott a járműhöz. A 2019-es Lamborghini Huracan lenyűgöző formatervezést és páratlan teljesítményt ötvöz egy elegáns, kétüléses sportautóban, mely gyorsan az autórajongók és Cumberbatch nagy kedvencévé vált.

2021-es Mercedes S Class - 98.245 dollár

Mostanra már némi képet és összbenyomást merítve Cumberbatch autós ízlésébe, bátran kijelenthetjük, hogy gyűjteménye nem lenne teljes az S osztályú Mercedes Benz nélkül. Az S-osztály 1972 óta a luxusszedánok zászlóshajója, a 2021-es modell pedig az S-osztály hetedik generációja. Ez a kifinomult autó eleganciát és stílust sugároz kényelmes belső terével és fejlett technológiai funkcióival. különleges funkciói, mint például a 12,8 hüvelykes OLED érintőképernyő, a 30 hangszórós hangrendszer, valamint a fűtött és ventillált masszázsülések páratlan vezetési élményt nyújtanak. Nem csoda, hogy az S-osztály évtizedek óta a luxusautók rajongóinak kedvence.

2019-es Lamborghini Urus - 229.495 dollár

Lamborghini Urus Forrás: wikimedia, Alexander Migl

Ez a Lamborghini cég első SUV-ja, és azonnal az egyik legkeresettebb luxus SUV lett a piacon. A 2019-es modell a színész felső kategóriás autók iránti szeretetét tükrözi. Az Urus egyedi dizájnnal büszkélkedhet, amely egyesíti egy SUV erejét egy Lamborghini stílusával. Lenyűgöző teljesítményét egy 4,0 literes, duplaturbós V8-as motor hajtja, amely akár 641 lóerő elérésére is képes. Az Urus mindössze 3,6 másodperc alatt képes 0-ról 100 km/órára gyorsulni, így a világ egyik leggyorsabb SUV-ja.