Szörnyű állapotok uralkodnak az Egyesült Királyság legmocskosabb sikátorában

Stoke on Trent, Egyesült Királyság
Stoke-on-Trent látképe a Festival Parkból
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyság legmocskosabb sikátora tele van életveszélyes törött üvegekkel, és naponta kidobott hűtőszekrényekkel - írja a Daily Star.
Vágólapra másolva!

A Staffordshire-i Tunstall városka Bond Street-i lakói felháborodtak a Stoke-on-Trent azon lakói miatt, akik

elképesztő szemetelésükkel szégyenletessé teszik az utca látványát.

Stoke-on-Trent egy városka az angol Staffordshire megyében, az összenőtt elővárosokkal együtt mintegy 19 km hosszú, összesen 93 km²-es területen fekszik. A város hat másik és számos kis település összeolvadásával jött létre a 20. század első felében.

Stoke-on-Trent látképe a Festival Parkból Forrás: Wikipédia

Az eredeti település, amelyről Stoke a nevét kapta, Stoke-upon-Trent adminisztratív központ volt a fő vasútállomással. Az egyesülés után Hanley lett a város elsődleges kereskedelmi központja, elvéve ezt a hatáskört legfőbb riválisától, Burslemtől. A többi város, amely beolvadt Stoke-ba, Tunstall, Longton és Fenton volt.

Az egykor népszerű állatbarát gyalogosút mára szinte szó szerint életveszélyes szemétteleppé vált,

a helyi önkormányzat pedig egyelőre képtelen úrrá lenni a helyzeten. A Bond Street-et ugyanis jelenleg elborítja a kiselejtezett régi bútorok, autógumik és törött üvegek halma. A látvány több lakót is sokkol.

Erika Sadauskaite, az utca egyik lakója szerint a helyzet nem volt mindig ennyire rémisztő itt.

"Egyszer láttam, hogy egy roncstulajdonos elviszi a cuccokat, de még mindig ott vannak a kanapék, a székek és a hűtők. Szörnyű ezt látni minden nap!" - tette hozzá a kétgyermekes édesanya.

Az önkormányzat vezetősége most megpróbál megoldást találni, ennek keretében pedig kijelentette, hogy a jövőre nézve elfogadhatatlannak minősítik az ilyen fokú szemetelést, továbbá zéró toleranciát tanúsítanak a hulladékkal kapcsolatos szabálysértésekben, és felelősségre fognak vonni minden olyan személyt, aki ilyen elfogadhatatlan magatartással rontja a városka látványát.