Újjáépítik az Elvis filmjéből is ismert hawaii üdülőt

Ma lenne 82 éves Elvis Presley - 42 évesen hunyt el a világsztár
Vágólapra másolva!
Újjáépítenek egy leromlott állapotú hawaii üdülőhelyet, melyet egykor számos hollywoodi sztár látogatott. Az épület még Elvis Presley 1961-es Kék Hawaii című filmjében is szerepet kapott.
Vágólapra másolva!

Újjáépítik a Kauai szigetén található Coco Palms Resort nevű üdülőhelyet, amely Elvis Presley Kék Hawaii című filmjében is szerepelt. A létesítményt 1992-ben rongálta meg az Iniki hurrikán, amely a Hawaiit sújtó legerősebb vihar volt – írja a Fox Business.

A tervek szerint a romos épület maradványait lebontják, és a helyén egy 350 szobás szállodát, illetve kulturális központot hoznak létre.

Az új épület tisztelegne a helyszín gazdag történelme előtt is – mondta Patrick Manning, az ingatlant birtokló Reef Capital Partners ügyvezető partnere.

A Reef Capital 2018-ban vette át az ingatlant, amikor az előző tulajdonos nem fizette a hiteleket. Az eredeti terv az volt, hogy a cég eladja az épületet, de később módosítottak az elképzelésen. A döntés oka részben az volt, hogy kiderült, milyen gazdag történelmi múlttal rendelkezik az építmény.

Az ingatlan ugyanis egykor Kauai utolsó királynőjének adott otthont, mielőtt Deborah Kapule 1853-ban meghalt.

Az üdülővé alakított épület 1953-ban nyílt meg egy történelmi kókuszdió liget és egy ősi hawaii halastó mellett. A nemzetközi népszerűségét az hozta meg, hogy szerepelt az 1961-es Kék Hawaii című filmben. Elvis Presley és Joan Blackman karakterei ebben az ingatlanban házasodtak össze.

Manning szerint az üdülő később a hollywoodi sztárok törzshelye lett, és olyan hírességek fordultak meg benne, mint Frank Sinatra és Rita Hayworth. A Reef Capital úgy számol, hogy a teljes felújítási munkálatok három évig tartanak majd, és 250 millió dollárba fognak kerülni.

A helyi közösség tagjai közül azonban sokan ellenzik, hogy bármit is építsenek a területen.

2021-ben közel 15 ezer ember írta alá a tiltakozó petíciót, amelyben úgy érvelnek, hogy a fejlesztést „szent helyen" tervezik végrehajtani.

Legutóbb az ellenzők azzal érveltek, hogy a telek egykor temetkezési hely volt.

A tervek alapján az új szálloda és a kulturális központ közel 5 hektáron fog felépülni, és az épület a régi üdülőhely jellegzetességeit fogja visszaidézni.