Komoly veszély miatt adott ki figyelmeztetést az Amazon

hekker, telefon, bűnügy, bűnözés, online, feltörés, kód, kódtörés, programozás, program, kém, hekker támadás, támadás
Overhead hacker in hood working at computer and mobile phone typing text in dark room, An anonymous hacker uses malware with mobile phone to hack password, personal data steals money from bank. cyber
Vágólapra másolva!
Az amerikai Amazon arra kéri a felhasználóit, hogy ellenőrizzék fiókjuk aktivitását, valamint a megrendeléseiket, hogy elkerüljék a csalási kísérleteket.
Vágólapra másolva!

Több tízezer adathalász weboldalt, valamint telefonszámot azonosítottak eddig, amelyek az Amazonnak adták ki magukat. A vállalat ezért úgy döntött, hogy iránymutatást ad a felhasználóinak annak érdekében, hogy a jövőben elkerüljék az átveréseket - írja a Lancs Live.

A képen az Amazon logója Forrás: shutterstock.com

A vásárlóinak küldött e-mailekben az Amazon azt írta, hogy a felhasználóknak óvakodniuk kell az alkalmazások és szoftverek telepítésétől, mivel a cég sosem fogja arra kérni ügyfeleit, hogy töltsenek le valamilyen szoftvert annak érdekében, hogy visszatérítést vagy segítséget kapjanak. Emellett a vásárlóknak a weboldal „Saját megrendelések" részét is határozottan figyelniük kell, hogy megbizonyosodjanak arról, megrendelték-e a terméket, vagy nem rendeltek-e mások terméket adataikat felhasználva.

Fontos, hogy adataikat és fiókjukat közvetlenül az Amazon weboldalán ellenőrizzék.

Továbbá a vállalat felhívja a felhasználók figyelmét, hogy az alkalmazottjai sosem kényszerítik azonnali cselekvésre az ügyfeleket, míg a csalók gyakran sürgetik áldozataikat, hogy olyan dolgokra tudják rávenni őket, amit amúgy nem tennének meg. Gyakori, hogy a csalók online kiskereskedőknek adják ki magukat, hogy hozzáférjenek a vásárlók készülékeihez, személyes adataihoz, így akár banki adatokat is ellophatnak.