Kevesen gondolták volna, hogy ez a gyakran fogyasztott élelmiszer ártalmas lehet

ételintolerancia, kenyér, glutén
Mid-section Of A Woman Hands Holding Sliced Bread With Unhappy Face Cut Out
Vágólapra másolva!
Egy brit kutatásból kiderült, hogy az Egyesült Királyság boltjaiban árult előrecsomagolt kenyerek egyetlen szeletje is csaknem kétszer annyi sót tartalmazhat, mint egy adag McDonald's krumpli.
Vágólapra másolva!

Az Action on Salt felmérése szerint egyes márka termékeiből mindössze két szelet kenyér is már a napi ajánlott sóbevitel ötödét tartalmazza:

Graham MacGregor professzor, az Action on Salt elnöke a következőket mondta: "Szégyen, hogy az élelmiszeripari cégek továbbra is annyi felesleges sóval töltik a kenyerünket. Itt az ideje, hogy a kormány ne hagyja, hogy emiatt haljanak meg az emberek."

Ezzel a szakember valószínűleg arra utalt, hogy a túlzásba vitt sófogyasztás a magas vérnyomás egyik kiváltó oka lehet. Ez a kórós állapot - amelytől körülbelül minden harmadik brit szenved - pedig növeli a halálos szívbetegség, szívroham és szélütés kockázatát.

Az optimálisnak számító vérnyomás értéke 120/80 vagy annál alacsonyabb. A magas vérnyomás, más néven a hipertónia a legelterjetebb szív- és érrendszeri betegség (magas vérnyomás illusztráció) Forrás: Shutterstock

A kutatás 242, az Egyesült Királyságban kapható előre szeletelt kenyér sótartalmát vizsgálta, és rámutatott, hogy 11 százalékuk alaposan túllépte az elfogadható szintet.

- tette hozzá a professzor.